Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Orbán egy geci” – a Hír TV előtt akciózott a Momentum

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Szabadság térre, a volt tévészékház elé hirdetett tüntetést a Momentum a Hír TV fideszes visszafoglalása után. A megjelent körülbelül 200, főleg tizen- és huszonéves fiatal három beszédet hallgatott meg, majd üzeneteikkel telefújtak használt tévéket, amelyeket utána a párt vezetői a Hír TV épülete elé szállítottak.

Fotó:Mérce

A Momentum elnökségi tagja, Berg Dániel arról beszélt, hogy ki kell állni tüntetni a szabad sajtóért, szerveződni kell és visszaszorítani Orbán rendszerét. Beszélt arról is, hogy nem csak az ellenzéki, vagy kormánytól független sajtó védelmében fog kiállni a Momentum, hanem akkor is, amikor például az Echo TV-t akarják bezárni, akkor is ott lesz a párt.

Fotó:Mérce

Gulyás Balázs, a Hír TV Szabadfogás című volt műsorának állandó szereplője arról beszélt, hogy az okostelefon mindenkinek a zsebében van, azzal kell felvenni a harcot az ellenzéknek, míg Nagy Károly, a Momentum ifjúsági tagozatának elnöke ezt erősítve azt kérte, szokjunk le a tévéről, és internetezzünk.

Fotó:Mérce

A legnagyobb tapsot Berg Dániel kapta, amikor azt mondta, hiába veszik vissza most a Hír TV-t, attól még igaz marad: Orbán egy geci. Bár a taps közepette a tömegből többen megjegyezték, szerintük Simicska Lajos is az.

Fotó:Mérce

A tüntetést itt tudjátok visszanézni:


A tüntetők különböző feliratokkal és szöveggel fújták tele a tévéket, amelyeket utána elszállítottak a Hír TV székházához. Itt a Hír TV-t magában foglaló telephely biztonsági őre és a rendőrök nem engedték be őket, ezért lerakták a tévéket a kerítésen belülre, majd végül kidobták őket.

Fotó:Mérce

Fotó:Mérce

Fotó:Mérce

Fotó:Mérce

A Hír TV visszafoglalásáról szóló írásaink itt olvashatók.