Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Még el sem kezdődött a kampány, a Fidesz máris lejárató leveleket szór ki a XV. kerületben

Ez a cikk több mint 5 éves.

Még el sem kezdődött a kampány, de a Fidesz máris hamis szórólapokkal próbálja lejáratni a XV. kerület ellenzéki polgármester-jelöltjét. A Rákospalotát, Újpalotát és Pestújhelyt magába foglaló fővárosi kerületben szeptember 30-án tartanak időközi polgármester-választást, miután a kerületet eddig vezető Hajdu László április 8-án országgyűlési mandátumhoz jutott.

Hajdu László És Németh Angéla (Fotó: MTI / Soós Lajos)

A DK-s képviselő 1996 és 2010 között, majd 2014-től vezette a kerületet, az időközi választáson alpolgármester, Németh Angéla indul a megüresedett székért. Németh a Rászorultakat Támogató Egyesület (RÁTE) színében indul a választásokon, az ellenzéki kerületi szervezetnek jelenleg is két képviselője van az önkormányzatban.

A Fidesz színeiben László Tamás száll be a ringbe, aki a NER első ciklusa idején már szintén vezette a városrészt.

A 168 Óra beszámolója szerint mocskos kampányra számíthatnak a kerület lakói, hiszen a hivatalosan augusztus 11-én induló kampányidőszak előtt már elstartolt a kormánypárti lejárató-gépezet. Az újpalotaiaknak szánt levélre Németh Angéla alpolgármester és Hajdu László volt polgármester nevét írták rá. A pamfletet úgy fogalmazták meg, mintha az érintettek bevallanák, hogy becsapták volna a polgárokat egy utcafelújítás kapcsán.

Németh Angéla egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen a lapnak elmondta, személyes adatokkal való visszaélés miatt feljelentést tesznek. Hajdu utódjelötje arról is beszélt, a kerületben uszodaépítési program indul, lakásfelújításokat terveznek, játszótereket, közparkokat újítottak fel.

Németh reméli, hogy a baloldalnak sikerül megtartania a kerületet, illetve arra is felhívta a figyelmet, hogy a győzelem esetén a fideszes jelöltnek nem lenne könnyű dolga, hiszen a húszfős önkormányzati képviselő-testületben a baloldal 12 tagos többséggel rendelkezik.

László Tamás legutóbb márciusban, az országgyűlési választások kampányában került a hírekbe, amikor fideszes aktivistákkal együtt narancsot és tollakat osztogatott az iskolába érkező gyerekeknek, ez pedig több tanárt és szülőt is felháborított.

(via 168 Óra)

Címlapkép: MTI / Soós Lajos