Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kövér László háza előtt tüntettek devizahitelesek

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Nem adom a házam mozgalom tagjai tüntettek az országgyűlés elnökének háza előtt, miután lejárt a korábban elrendelt távoltartási végzésük. A rendszeresen politikusok és bankárok házainál tüntető devizakárosultaknak ez volt az első akciója amit már az új a politikusok magánéletét védő alaptörvény-módosítás hatályba lépése után tartottak.

A mozgalom tagjai 5 éve tüntetnek különböző rendszerességgel Kövér háza előtt, ahogy mondják a „diktatúra ellen” és a végrehajtások leállításáért. 5 évvel ezelőtt 3 napig éhségsztrájkoltak is a házelnök otthona előtt.

Maga a tüntetés leginkább azért érdekes, mert feltehetően az ő tüntetéseik miatt is szigorították a politikusok magánéletének védelmére vonatkozó szabályokat, került be az alaptörvénybe és a BTK-ba is erre vonatkozó tényállás.

Beszéltek most erről is, szerintük ők nem avatkoznak be például Kövér László magánéletébe, mint vezetőjük elmondta „a tököm se akar beavatkozni a magánéletébe, ha pedig ugyanolyan ronda a magánélete mint a politikai tevékenysége akkor főleg nem” majd hozzátette azt is, hogy mivel ezután csak hetente egy-kétszer fog tüntetni Kövér háza előtt, és hétvégén nem is fog, ezért szerinte mindent betart ami elvárható egy demokráciában, egy politikus nyugalmának védelmében.

Ezután a tüntetők arról is beszéltek, hogy személyes sikerüknek tartják a gyülekezési törvény, a szabálysértési törvény, az alaptörvény, és a büntető törvénykönyv az ő tüntetéseikre vonatkozó módosításait, hiszen ez azt mutatja tényleg tudtak kellemetlenséget okozni a hatalomnak.

Beszélt arról is a tüntetés vezetője, hogy az ellenük zajló büntetőeljárásban, az új büntetőeljárás jog szerint a vádlottnak is van joga ajánlatot tenni a sértetteknek, és ő ezt meg is tette. Azt ajánlotta, hogy ha leállítják a banki végrehajtásokat, akkor ők se fognak többé fideszes politikusok háza elé menni tüntetni.

A nem adom a házam mozgalom sárga pólós tüntetői egyébként korábban többek között Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor, Németh Szilárd, és Orbán Viktor házánál is tüntetek.

Címlapkép: Nem adom a házamat