Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elajándékozta volna bundáit a bundázással vádolt jobbikos politikus

Ez a cikk több mint 5 éves.

Varga-Damm Andrea Jobbikos képviselő még pénteken ült le Orbán Viktor dolgozószobája elé, hogy megvárja a miniszterelnököt, és választ kapjon tőle, a kormány miért nem emeli az ápolási díjat, és miért nem segít a devizahiteles politikusokon. Másnap már be is indult a bundabotrány.

A Fidesz-közeli sajtótermékek ugyanis hosszú cikkekben írták meg, hogy a Jobbikos politikusnak bundagyűjteménye van, aminek az értéke 50 millió forint, így vádolva luxuséletmóddal Varga-Dammot.

Ezután a Jobbikos politikus Facebookon írja ki, bár nem tudta, hogy „ilyen érték” van  tulajdonában, hiszen ezeket az átlagban 40 éves bundákat örökölte, de ha már ez kiderült akkor jótékony célra elajándékozza az Orbán Viktor felesége Lévai Anikó által patronált Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy a bundák árát fordítsák jótékony célra.

Az erről szóló levelet pedig Varga-Damm el is küldte az ügyet tematizáló fideszes médiatermékeknek. Azok viszont ezt a tény figyelmen kívül hagyva írtak továbbra is a bunda-botrányról.

Végül a segélyszervezet írt, hogy nem tudják átvenni, és elárverezni a bundákat, de a pénzt elfogadják, ha sikeres a tranzakció. Ezután Varga-Damm arról írt, hogy reméli az őt támadó lapok segítenek az árverésben.

Az egész sztori nem lenne egyébként annyira izgalmas, de kiválóan megmutatja milyen alattomos eszközökkel járatja le a Fidesz-közeli média azonnal azokat a politikusokat, akik bármilyen cselekvésbe kezdenek a hatalom ellen, és hogy milyen szép abszurd tud ebből kerekedni, ha védekezni kezd az adott ellenzéki szereplő.