Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hiába van létszámhiány a mentősöknél, nem enged új embereket felvenni a minisztérium

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az Átlátszó birtokába került az EMMI egy belső utasítása, amely létszámstopot rendelt el június 20-án, június 21-től a  mentőknél,  a múzeumoknál, a színházaknál, a tárcához kapcsolódó közintézményeknél.

„Tájékoztatom, hogy 2018. június 21. napjával létszámstop kerül elrendelésre, ennek megfelelően 2018. június 21. napját követően új, foglalkoztatásra irányuló jogviszony nem létesíthető a létszámstop feloldásáig. A tilalom kiterjed a már folyamatban lévő ügyekre is.”

Áll az Átlátszó által megszerzett levélben. A lap szerint a címzettek között megtalálható egyebek mellett az Oktatási Hivatal, az Országos Mentőszolgálat, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, múzeumok, például a Ludwig Múzeum és a Szépművészeti Múzeum, színházak, így az Opera és az Operett, az Országos Széchényi Könyvtár vagy a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért.

Több helyen is létszámnövelést terveztek ezekben az intézményekben, de talán a legrosszabb a helyzet a mentősöknél, ahol több megyében is komoly létszámhiány van, és még a létszámstop idején is keresték a mentődolgozókat.