Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem mondta azt Tarlós, hogy nem lesz többet Red Bull Air Race a belvárosban

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az MTI-n jelent meg reggel rövidhírként, hogy Tarlós István Budapest főpolgármestere nem engedélyezi többet, hogy Budapest belvárosában Red Bull Air Race legyen. Csakhogy a főpolgármester ilyet nem mondott.

Az M1 reggeli műsorában Tarlós arról beszélt, hogy magához vonja az engedélyezési ügyeket, és ilyen közlekedési káoszt nem szeretne többet Budapesten. Tarlós a műsorban szó szerint ezt mondta a kérdésről:

„Ameddig én vagyok a főpolgármester, addig ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban. Olyan rengeteg panasz érkezett ezekben a napokban a zajra, és olyan sok közterületet és olyan hosszú időre foglaltak el, hogy akármilyen sikeres ez a rendezvény ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni.”

„Hát nézze, hogy én mit gondolok a Red Bullról, és ilyen hosszú időre ilyen közterület elfoglaltak, a közlekedésszervezésben is ekkora zűrzavar keletkezzék, ezt magamhoz fogom vonni a jövőben és ez ilyen formában nem történhet meg többet.”

Tarlós a Kossuth Rádióban is beszélt a problémáról, ott pedig arra a kérdésre, hogy lehetséges-e, hogy nem lesz többet ilyen rendezvény a Parlamenttől karnyújtásnyira azt mondta az MTI híre szerint: „ez sem elképzelhetetlen, az én gondolkodásom eljutott idáig, fogunk erről beszélni” – hozzátéve, „nem nagyon tudja pártolni” azt, hogy a hétvégihez hasonló módon valósuljon meg a verseny.

Az MTI 10 óra 50 perckor kirakott hírének címe is változott:„Tarlós István nem akar több műrepülőversenyt ilyen feltételekkel Budapest belvárosában”

Tehát nagyon úgy tűnik az MTI első híre, amit a teljes magyar sajtó átvett arról, hogy nem lesz a belvárosban többet Red Bull Air Race, kacsa volt. Tarlós ezt ilyen formában nem mondta ki.

Címlapkép: MTI Fotó, Máthé Zoltán