Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Uniós pénzek lehívásáért kaptak jókora jutalmat a Miniszterelnökség dolgozói – uniós pénzből

Ez a cikk több mint 5 éves.

Áprilisban újra jelentős prémiummal, egy összesen kétmilliárd forintos bónusszal gazdagodott a Miniszterelnökség 783 munkatársa az EU-s támogatások kormányhatározatban rögzített kifizetésének a felpörgetéséért- írja a 24.hu.

A portál közérdekű adatigénylés révén már kiderítette, hogy korábban is kifizettek 1,3 milliárd forintnyi Jutalmat Lázár János dolgozóinak, azt azonban már akkor is lehetett tudni, hogy ez nem a teljes összeg, csak a tavaly június 30-ig mért teljesítmények alapján kifizetett pénz. A kancellária által a 24.hu-nak most megküldött, december végéig elért teljesítményhez kapcsolódó extrajuttatásokról szóló adatok tanúsága szerint fejenként átlagosan 4,6 millió forintot kaptak összesen rendes fizetésük mellé a Miniszterelnökség dolgozói,

ami egy évnyi fizetést, havi bruttó 383 ezer forintnak megfelelő pénzt jelent.

Az uniós támogatások kifizetésének felpörgetéséről szóló munkaterv négy tárcát érintett: A Miniszterelnökség mellett az Emmi, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium dolgozóit bízták meg ezzel a feladattal, akik szintén jelentős bónuszokat kaptak. Varga Mihály tárcájánál összesen 7,8 milliárdotBalog Zoltánénál 4,3 milliárdot osztottak szét.

A 24.hu hozzáteszi, hogy a kifizetések forrása bár részben a kancellária, de zömmel uniós forrás: a Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Program (KÖFOP).

A portál információja szerint Brüsszelben már várják a céljuttatásról kiállított számlákat, viszont nem áll szándékukban a támogatás kifizetése.

Egyrészt azért nem, mert a KÖFOP-ot a közigazgatás fejlesztéséhez kapcsolódó projektek finanszírozására találták ki, ez esetben pedig innováció helyett lényegében többletbér kifizetéséről van szó a főmunkaidőben végzett munkáért. Másrészt pedig azért sem, mert két évnyi plusz munkabér kifizetését pedig végképp nem áll szándékukban uniós pénzből fedezni, hacsak nem bizonyítja be a magyar fél, hogy lehetséges egy év alatt  elvégezni három évnyi munkát.

Amennyiben ez nem sikerül, akkor akár az is előfordulhat, hogy a minisztériumi dolgozók választás környéki jutalmát végül a magyar költségvetésből fizetik ki.

(Forrás: 24.hu)