Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A nyolcadik kerületben akkor van a piac születésnapja, amikor a helyi Fidesz kampányol

Ez a cikk több mint 5 éves.

Bár annak idején 2014-ben május 9-én adták át az új Teleki téri piacot, idén június 9-én a mostani józsefvárosi kampányban ünneplik meg az átadás 4. évfordulóját, a harmadik évfordulót pedig tavaly április 22-én az akkori időközi önkormányzati választás idején tartották.

Július 8-án időközi polgármesterválasztást tartanak a nyolcadik kerületben, ahol Kocsis Máté megüresedett helyéért Sára Botond alpolgármester és Győri Péter független jelölt (akit az összes ellenzéki párt támogat a Jobbikon kívül) csapnak össze.

A kampány hétvégi eseménye lesz, hogy az önkormányzat megünnepli a Teleki téren 4 éve átadott piac születésnapját, ami azért furcsa, mert valójában a piacot május 9-én adták át 2014-ben, az építését pedig 2011 augusztus végén kezdték meg.

Ami még meglepőbb, hogy tavaly is megünnepelték a Teleki téri piac születésnapját, csakhogy azt akkor nem is májusban és nem is júniusban, hanem április 22-én. Pont akkor, amikor a Magdolna negyed megüresedett önkormányzati helyéért Józsefváros másik alpolgármestere, Sántha Péterné indult szintén egy független jelölt Bolba Márta ellen.

Megnéztük, korábban mikor ünnepelték a Teleki téri piac születésnapját a kerületben, de se Google-kereséssel, se a helyi újság keresőmenüjében (miközben a tavalyi ünnepség riportját megtaláltuk) nem találtunk cikket korábbi születésnapi eseményekből.

Címlapkép: wikimedia