Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Feladta magát a New York-i rendőrségen Harvey Weinstein

Ez a cikk több mint 5 éves.

Helyi idő szerint reggel 7 óra 25-kor egy manhatteni rendőrkapitányságon feladta magát Harvey Weinstein, akit az utóbbi évben több tucat nő vádolt meg szexuális bűncselekmények elkövetésével. Ujjlenyomat-vétel és fénykép készítés után várhatóan a Manhattan-i Bíróságra fogják átirányítani.

A hivatalos vádemelés szerint két nő ellen elkövetett nemi erőszak, szexuális visszaélés és szexuális bántalmazás miatt indul büntetőeljárás ellene.

A New York-i mellett a Los Angeles-i és a londoni hatóságok is nyomozás(ok)at folytatnak a filmproducer ellen különböző szexuális visszaélések, nemi erőszak, verbális abúzus esetei miatt. A több tucat publikus vádból (Kate Beckinsale, Lysette Anthony, Gwyneth Paltrow és Uma Thurman színésznők is – többek között – nyilatkoztak Weinstein sötét ügyeivel kapcsolatban) eddig Lucia Evans színésznő és a Netflix producere, Alexandra Canosa perelte be Harvey Weinsteint visszaélések és nemi erőszak miatt.

A nagyhatalmú hollywood-i producer a vádak szerint évtizedeken át zaklatta szexuálisan, erőszakolta meg a hatalma alatt álló, filmiparban dolgozó nőket.

A botrány kirobbanása indította el a #MeToo mozgalmat, melynek során számos hollywood-i híresség, és sok millió nő mesélte el a történetét az őket érő, gyakran hatalmi visszaélésből származó szexuális zaklatásoknak.

Harvey Weinstein korábbi cége, a Weinstein Company a botránysorozat kirobbanása óta csődbe ment.

FRISSÍTÉS

Alig másfél órával az után, hogy Weinstein bevonult a rendőrségre, már távozhatott is a manhattani bíróság által kiszabott egymillió dolláros óvadék kifizetése után. Weinstein beleegyezett abba, hogy elektronikus nyomkövetőt viseljen, és nem hagyhatja el New York és Connecticut államát a május 30-ra kitűzött tárgyalásáig.