Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Legyőzte Tállai András jelöltjét, 11 hónapos adóvizsgálat várt rá

Ez a cikk több mint 5 éves.

Pusztai-Csató Adrienn volt tegnap a Hír Tv Egyenesen című műsorának vendége. A Borsod megyei Szentistván volt polgármestere azt állítja, 2 hete zárult le ellene a NAV vizsgálata, amit azért kapott, mert szembeszállt a környék „kiskirályával”, Tállai András NAV államtitkárral.

Pusztai-Csató Adrienn maga is volt Fidesz aktivista, 2014-ben nyert polgármesteri címet, de 2017-ben miután elvállalta a Gémesi György féle Új Kezdet alelnöki posztját, az MSZP és független többségű testület váratlanul feloszlatta magát, új választást írtak ki, ahol a Fidesz jelöltje nyert. A Hír Tv akkori cikke szerint az akkori alpolgármester Tanner Zsuzsanna, aki MSZP tag elmondta, Tállai Andrással találkozott a döntés előtt, aki biztosította őt támogatásáról. Pusztai pedig arról beszélt a feloszlatás után, hogy Szentistván semmilyen támogatást, pályázatot nem kapott ameddig ő volt a vezető.

Végül mégse Tanner Zsuzsanna, hanem a független Dobóné Koncz Judit indult a polgármesterségért, akit 776 szavazattal Pusztai 571 szavazatával szemben meg is választották polgármesternek Szentistvánon.

Pusztai most azt állította az Egyenesenben Kálmán Olga vendégeként, hogy még az időközi választás kampányában indult el vele szemben és ápolónőként dolgozó alpolgármesterével szemben egy NAV eljárás. Pusztai azt állítja, az elmúlt 5 évének minden adatát, átutalását tételesen átnézték a NAV ellenőrök. Állítása szerint 5 revizor és jogász is vizsgálta az ügyét, ami olyan volt, mint egy vagyonvizsgálati eljárás. Ezt azért is furcsának tartja, mert csak bejelentett munkaviszonyból volt jövedelme, nem volt se egyéni vállalkozó, és nem rendelkezik cégekkel sem.

Végül 2 hete zárult le a vizsgálat, amelyben 2200 forintos elmaradást találtak nála, míg a másik oldalon kiderült, körülbelül 20 ezer forinttal az adóhivatal tartozik neki.