Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kilakoltathatnak egy súlyos beteg kislányt és özvegy édesanyját

Ez a cikk több mint 5 éves.

Szörnyű tragédia érte a Szita családot, mikor nemrég kiderült, az édesapát a Szécsény külterületén található Sóderbánya-tóban találták holtan. Szita József horgászni ment, a tó partján azonban rosszul lett és bezuhant a tóba, ahonnan már nem jött ki többé. A boncolási jegyzőkönyv szerint légzési és keringési elégtelenség lépett fel a szervezetében és még azelőtt életét vesztette, hogy a vízbe esett volna.

József egy ritka betegséggel küzdő kislány, Jázmin apukája volt, aki most egyedül maradt édesanyjával. A hét éves kislány tolókszékben tölti mindennapjait, 24 órás felügyeletet igényel egy nagyon ritka gerincvelőből eredő izomsorvadás miatt, ami először a mozgásban, később azonban már a légzésben is akadályozhatja. A betegség súlyosságát leginkább Jázmin keresztanyjának szavai érzékeltetik, aki arról beszélt a 24.hu-nak, hogy

a szülők évek óta azért harcoltak, hogy Jázmin „ne menjen el 14-15 évesen, mint a hasonló betegséggel küzdő társai”.

Henriett, az édesanya most nem csak ezzel a harccal és a gyásszal maradt egyedül, hanem devizahitel adósságuk is egyedül az ő vállát nyomja már. Mivel lánya mellett mindig kell lennie valakinek, csak férje dolgozott, így most gyakorlatilag minden bevételi forrásuk megszűnt.

A kislányt és az édesanyát is borzasztóan megviselik a történtek, most pedig még a házuk is veszélybe került. A keresztanya nyilatkozata szerint

a család háza jelenleg az eszközkezelőnél van, ami azt jelenti, hogy az ingatlan az állam tulajdonába került, a tulajdonosok pedig bérlőkké válnak a saját házukban. Azonban ez nem egy végleges megoldás, az édesanya szeptemberig kapott haladékot, hogy kifizesse a másfél milliós tartozást.

Másfél millió forint miatt árvereznék el egy beteg kislány és özvegy édesanyja feje felől a tetőt. Másfél millió forint miatt benyelné a bank a házukat, ami nyilván ennek az összegnek a többszörösét éri. Másfél millió forint miatt lerombolnák két ember életének utolsó stabil pontját is.

Ha te is úgy gondolod, hogy ennek nem szabadna megtörténnie, nem csak a „családok évében”, hanem soha sem, akkor vedd fel a kapcsolatot a Tündérkör Alapítvánnyal és segíts Jázminnak, ha teheted! A keresztanya szerint nagyon sokat jelent a gyászoló családnak az emberek szeretete, korábban volt már példa hatalmas összefogásra, aminek hála ki tudták fizetni Jázmin injekciós kezelését, ami ampullánként 20 millió forint volt.

(Címlapkép: Tündérkör Alapítvány)