Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Győri Péter lesz az ellenzéki pártok közös jelöltje a nyolcadik kerületben

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ma délelőtt mutatták be a sajtónak az ellenzéki pártok közös jelöltjét Győri Pétert a nyolcadik kerületi időközi polgármester választáson. A választásra azért van szükség, mert Kocsis Máté eddigi polgármester egyéni mandátumot szerzett az országgyűlési választásokon, és mivel a polgármesteri és az országgyűlési képviselői hely összeférhetetlen, ezért előbbiről lemondott a most már korábbi nyolcadik kerületi polgármester.

A választásokat július 8-ra írták ki, és az ellenzék számára nem is esélytelen a helyzet. A Jobbikon kívüli ellenzéki pártok ugyanis a kerületben listán összesen 47, míg a Fidesz 39 százalékot kapott. Most pedig meg is született az az együttműködés, ami az országgyűlési választáson hiányzott a győzelemhez. Győri Pétert helyi civileken kívül, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, a Momentum, sőt még a Liberálisok és az Együtt helyi szervezete is támogatja.

Győri Péter maga kerületi lakos, és nem ismeretlen számára a politika világa. A rendszerváltáskor a Szegényeket Támogató Alapban dolgozott, majd az SZDSZ-hez csatlakozott. A párt képviselője volt a fővárosi közgyűlésben 1990 és 2002 között, majd a Budapesti Módszertani Szociális Központ, a budapesti hajléktalanellátást vezető intézmény igazgatója lett, ezt a posztot pedig 2010, Tarlós István és a Fidesz győzelme után is megőrizhette.

Győri a sajtótájékoztatón több pontot is említett programjából. Szerinte rendbe kell tenni Józsefváros vagyongazdálkodást, az üres telkek, üzlethelyiség lakások hasznosítására van szükség, hogy több bevétele legyen a kerületnek. Rendbe tenné a közbeszerzések ügyeit is, mert szerinte sok gond van ezzel a kerületben. Átláthatatlanok, és sokszor a haveroknak kedveznek. Emberarcú önkormányzatot képzel el, ahol az állampolgárok valóban találkozhassanak a kerületi vezetőivel. De tovább bővítené a társasház felújítási rendszert is.

Győri Péter ellen egyébként Sára Botond eddigi alpolgármester fog indulni a Fidesz színeiben.