Hogy ne maradj le, értesítünk a nap 1-2 legfontosabb cikkéről a Mércén. Jöhet?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bödőcs elmeséli, milyen a demokrácia

Bödőcs Tibor ismét zseniálisan kritizálja a kormányt (és az ellenzéket sem kíméli), most épp Thuróczy Szabolcs színművész közreműködésével.

A Ponyvaregény című film egyik jelenete ihlette a kisfilmet, ami eredetileg arról szól, hogy Vincent (Bödőcs) azt meséli Jules-nak (Thuróczy), hogy Európában mennyivel jobb az élet, mint Amerikában. Kis különbségekről beszél, ami összességében mégis nagyon mássá tesz egy-egy országot.


Bödőcs a pár perces jelenetben a demokráciáról mesél cimborájának, amit a magyar „demokráciával” hasonlít össze. Thuróczy a választásokról kérdezi, mire Bödőcs elmeséli, hogyan is zajlik mindez egy demokráciában:

„És tudod mi az érdekes a demokráciában? – Kis különbségek. Ugyanaz a szar van ott is mint itt, de azért egy kicsit más. Például a demokráciában is megvan a Nagy Ember… de nem irathatja a döglött csincsillája nevére a fél országot, baszd meg. Az újságírók sem a politikusok ánuszában laknak. Egy oknyomozó firkász akár negyven évig is elélhet.”

Thuróczy azt is elképedve hallgatja, hogy a demokráciában nem Polt Péternek hívják a legfőbb ügyészt és hogy csak náci gyűlésen hangzik el a „homogén fehér keresztény ember kultúrája” kifejezés.

Bödőcs idről-időre keményen beleszáll a kormányba, legutóbb például egy Orbán Viktor paródiával állt elő, de alakította már az apácahant madárkákért aggódó Ádert  és a Nemzeti Maradási Iroda legjobb dolgozóját is.

Olvass tovább!