Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Kétfarkú Kutya Párt is gyűjtésre kényszerül a kampányadóssága miatt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Részletes elszámolást tett közé a választási kampány utána  Kétfarkú Kutya Párt. A viccpárt ugyan elért 1 százalékot az országgyűlési választásokon, így a pártok számára az országos kampányra adott kampánypénzt nem kell visszafizetni, de az egyéni jelöltjeik közül sokan nem érték el a 2 %-os határt, az utánuk járó pénzt így kénytelen visszafizetni a párt. Ez 25 millió forintot jelent.

Mint ismeretes a Kétfarkú Kutya Párt a kampánytámogatásból a Rózsa Sándor Népi Kampánypénz Tékozló Alapon keresztül szerintük társadalmilag fontos beruházásokat támogatott. Így volt ahol buszmegálló épült, de támogattak színházi előadást is a kampánypénzből.

Most a párt amely honlapján részletesen közzétette a teljes pénzügyi elszámolását, összes számláját, és a támogatott projektekre kifizetett pénzeket arra kéri az állampolgárokat, támogassák őket, hogy a 25 millió forintot visszafizethessék. Szerencsére a Kétsarkúék nincsenek akkora gondban, mint mondjuk az Együtt politikusai, ugyanis a parlamenti választáson elért egy százalékos eredmény miatt a párt számíthat majd évi rendszeres állami támogatásra.