Hogy ne maradj le, értesítünk a nap 1-2 legfontosabb cikkéről a Mércén. Jöhet?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kordont bont a Jobbik az Országgyűlés alakuló ülésének napján

Videót tett közzé a Jobbik, amelyben a frissen megalakult képviselő-csoport nevében Gyöngyösi Márton, a párt elnök-helyettesi posztjának várományosa bejelenti, az országgyűlés alakuló ülésének napján lebontják a parlamentet körülvevő kordont.

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom újonnan megalakult parlamenti képviselőcsoportja meghozta első érdemi döntését: az Országgyűlés alakuló ülésének napján képviselőink lebontják a parlamentet körülvevő kordonokat. Meggyőződésünk, hogy a nemzet főteréről nem lehet kirekeszteni a magyar embereket, a kormányellenes tüntetőket sem.”

– írják közleményükben.

A Parlament közvetlen környékét az Országgyűlési Őrség zárja le az országgyűlés május 8-i alakuló ülésének idejére. Az őrség a képviselők és több különlegesen védett személy biztonságával indokolta a kordonokat.

Mi vagyunk a többség csoport délelőtt tüntetést rendez a téren, amit a kordonok akadályoznának.

(Itt korábban az állt, hogy a tüntetés 5-kor kezdődik, így ezt nem érintené a kordonok létezése. Valójában a Mi vagyunk a többség csoport korábban bejelentette, hogy a tüntetést délelőtti órára hozzák előre.)


Emlékezetes, a Fidesz-frakció 2007. február 2-án szintén kordonbontással tiltakozott a Kossuth térre felállított, a gyülekezési szabadságot korlátozó kordonok ellen. A Fidesz akkor azt mondta, polgári engedetlenség keretében hajtják végre az akciót, és a mentelmi jogukról is lemondtak volna.

Olvass tovább!