Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tüntetések sora jön a parlament alakuló ülése előtt és alatt

Ez a cikk több mint 5 éves.

A parlament május 8. alakuló ülése előtti hétvégére és az alakuló ülés napjára is egyre csak szaporodnak a bejelentett tüntetések. A vidék is megmozdul, és több ismeretlen csoport is élőláncot szervezne a Parlament köré.

Eddig három vidéki tüntetést jelentettek be a parlament megalakulása kapcsán. Székesfehérváron és Pécsett május 6-án vasárnap felelős állampolgárok szervezésében, míg Miskolcon az alakuló üléssel egy időben a Jobbik szervezésében mehetnek utcára az ellenzék támogatói.

A legnagyobb budapesti tüntetés egyértelműen az elmúlt hetek százezres tüntetéseit szervező Mi vagyunk a többség csoport szervezésében történik majd meg. Ők eredetileg 17 órára a Kossuth térre hirdettek meg egy tüntetést, de ahogy mi is írtunk róla, a szervezők azt üzenték, a tüntetés időpontja változhat majd.

De több aktív állampolgári kezdeményezés is fut majd aznap, vagy a megelőző napokban. A Civil Ellenzéki Kerekasztal nevet viselő Facebook oldal például május 7-én hétfőn az ellenzéki pártok ellen hív tüntetni, majd május 8-án kedden délelőtt az új parlament beiktatásának napján 10 órára a Parlament elé.

De május 7.-én már 6 órától blokádot szerveznének a Kossuth térre, egy másik, Jogállam nevű Facebook oldal pedig este 10-től élőláncot állítana a Parlament köré.

Mi itt a Mérce szerkesztőségében nem tudjuk megállapítani, melyik szerveződés mögött van komolyabb munka és szervezés, melyik lehet sikeres, de az látszik, több egymástól független csoport is készül az új országgyűlés beiktatására.

Ha te is tudsz eseményekről, amelyek hétvégén, vagy a jövő hét elején szerveződnek, de nem írtunk róluk, küldd el nekünk az [email protected] címre.