Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Beismerte a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy a Soros-zsoldosozás ordas nagy kamu

Ez a cikk több mint 5 éves.

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője közérdekű adatigényléssel próbálta megtudni, hogy ki az a 2000 Soros-zsoldos, akiktől olyan nagy energiákkal igyekszik a magyar kormány védeni az országot.

Nem túl meglepő választ kapott, amelyben a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Belügyminisztérium lényegében elismerte, hogy ilyen lista egyikük birtokában sincs, és hogy mindössze egy interjúra alapozzák a lista létezését, amelyben Soros György pénzügyi cégének egyik korábbi vezetője arról nyilatkozik, hogy Soros alapítványainak nagyjából 2000 ember dolgozik világszerte.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda például így fogalmaz:

„Mint arról bizonyára Ön is értesült, a Soros Fund Management korábbi pénzügyi és operatív ügyekért felelős vezetője, Tracie Ahern sajtóhírek alapján arról beszélt, hogy nagyjából kétezer ember dolgozik Soros György alapítványaiban.”

Jávor a Facebookon be is mutatja az erről szóló válaszokat, illetve hozzáteszi:

„Világossá teszik, hogy egész egyszerűen hazudtak, konkrétan a magyar kormány tudatosan rémhíreket terjeszt a magyar lakosság megfélemlítése céljából.”

 

Jávor emlékeztet arra is, hogy a kormány február közepén hosszabbította meg utoljára 2018. szeptember 7-ig terjedő hatállyal a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet az ország egész területére, vagyis szerintük itt egy közveszélyes szituáció áll fenn a bevándorlás miatt, miközben éppen ezzel kapcsolatban valótlan tényeket híresztelnek.

Az EP-képviselő azt írja, hogy álláspontja szerint a kormány kimeríti a rémhírterjesztés Btk. tényállását a saját maga által elrendelt válsághelyzet miatt, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető rémhírterjesztés megalapozott gyanújával.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Címlapkép forrása: Facebook