Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szó szerint kiütötte a Valton biztonsági őre a Ligetvédőt

Ez a cikk több mint 3 éves.

Ma már beszámoltunk egy cikkben arról, hogy durván összetűztek tegnap a bejelentett tüntetésen részt vevő Ligetvédők, és a Fideszhez köthető Valton nevű cég biztonsági emberei a Városligetben.

Most egy újabb videofelvétel került elő, amin az látszik az egyik biztonsági őr szó szerint kiütötte Antal Nikoletátt (Nikót), a budapesti tünetesek egyik hírhedt alakját.

A felvételből az is kiderül, miután a biztonsági örök elsöpörték a Ligetvédők tiltakozását, dulakodásba kezdtek a felek, amin már megjelent a rendőrség is, és ebben a dulakodásban ütötték ki a tiltakozó nőt.

A videón 1 perc 40 másodpernél a jelent, amelyben az látszik Antal Nikoletta rángatja a biztonsági őrt, aki ezután lényegében kiüti őt.


A Ligetvédők egyébként ma is tiltakoznak a Felvonulási tér környékén.

Az eset kapcsán megkérdeztük a BRFK sajtóosztályát, indult-e eljárás a biztonsági őr ellen.

Frissítés:

Kérdésünkre a BRFK sajtóosztály azt válaszolta, hogy az üggyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-Főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága csoportos garázdaság bűntett gyanúja és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt indított nyomozást. Válaszadásunkig a nyomozók két főt hallgattak ki gyanúsítottként.