Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nekirontottak a Ligetvédőknek a Valton emberei

Ez a cikk 6 éves.

A szerdai napon is tovább zajlott a tiltakozás a Városligetben, ahol a Felvonulási tér környékén zajlanak a műveletek. A városligeti Rondó egy fáját ültették át a Városliget Zrt. ültető gépei. A Ligetvédők állításuk szerint bejelentett tüntetésen demonstráltak az építési terület bejáratánál, amikor egyszer csak a Valton nevű, több szálon a Fideszhez köthető biztonsági cég emberei rájuk rontottak és elég erőszakosan szétverték a tüntetésüket.

Kép: 168óra/Kökényesi Gábor

A városligeti faátültetésekről már korábban többször írtunk. A sikeres átültetési folyamatot hosszú kezelésnek kell megelőznie, hogy a faátültetés ne fakivágással legyen egyenlő.

Emiatt is tiltakoztak a tegnapi faátültetések ellen a Ligetvédők a Városligetben. Állításuk szerint a kerítés 20 méteres körzetében bejelentett tüntetésen, a két kaput őrizve, illetve blokkolva körülbelül 20-an-30-an vettek részt.

A 168 óra videójának tanúsága szerint délután ezt a tüntetést unták meg a Valton emberei, és léptek fel brutálisan a Ligetvédőkkel szemben. A Ligetvédők állítása szerint volt, akit megütöttek, de a videó tanúsága szerint volt, akit a biztonsági őrök földre tepertek, fojtogattak.

A 168 óra azt a kérdést teszi föl, hogy az esetnél hol voltak a rendőrök? Ugyanis a Ligetvédők állítása szerint a Valtonosok akciója előtt és után is nagy erővel voltak a helyszínen, csak az adott időpontban nem voltak jelen.

Bár a Ligetvédők tegnap felszámolták állandó táborukat, ma is tiltakoznak a Városligetben.