Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hadházy Ákos debütált a köztévében, valószínűleg nem is hívják többet

Ez a cikk több mint 5 éves.

Első látogatását tette a köztévében vasárnap az M1 csatorna reggeli műsorában Hadházy Ákos, az LMP korábbi társelnöke, jelenlegi korrupcióügyi szakszóvivője.

A műsorvezető minden áron az ellenzékben levő feszültségekről szerette volna faggatni a politikust, aki azonban nem volt ebben partner, és inkább arra igyekezett felhívni a kérdező és a nézők figyelmét, hogy mi mindent nem volt lehetősége elmondania a közmédia felületén.

Így rákérdezett a műsorvezetőnél arra, hogy emlékszik-e, mit mondott itt akkor, amikor leleplezte Farkas Flóriánt a roma milliárdok ellopása miatt, illetve fel tudja-e idézni azt, amiről legutóbb beszélgettek ugyanebben a műsorban.

A kérdés persze költői volt, hiszen a kérdező nem emlékezhetett, ugyanis sem Farkas-ügyben, sem máskor nem hívták meg Hadházyt a közmédiába.

(Illetve de, a Kossuth Rádió még társelnökké választása idején egyszer meghívta, de aztán később azt is lemondták a csatorna szerkesztői – pontosított Hadházy.)

Az LMP politikusa nehezményezte azt is, hogy nem hívták meg az Öveges-ügynél sem. „Így nem csoda, hogy amikor azt kérdeztem a hölgytől, hogy tudja-e, hogy mi az az Öveges program, akkor csak nézett értetlenül” – írta Hadházy Facebook-bejegyzésében. A műsorvezető arra a kérdésére sem válaszolt Hadházynak, hogy ő elhiszi-e, hogy az ellenzéki politikusok csak azért beszélnek a korrupcióról, mert milliószámra akarják behozni a menekülteket.

Azért Hadházy Ákos a választási kudarcról is beszélt. Elmondta, hogy tényleg vannak az ellenzékben feszültségek, de a legfontosabb ok, hogy „Vajna megvette – nyilván lopott pénzből – a TV2-t és az összes vidéki rádiót, Matolcsy fia az Origót, Mészáros Lőrinc pedig az összes vidéki lapot (és mellesleg becsukta a Népszabadságot), Habonyék pedig a mocskos állami hirdetésekből fenntartanak egy Lokál nevű szennylapot, amit minden háztartásba eljuttatnak. Az emberek 60 százalékát kizárólag az állami agitációs propaganda hírei érik el. Ez a választási eredmény igazi oka (a sorozatos csalásokon és a kétség kívül meglevő ellenzéki impotencia mellett).”

„Ma voltam először és azt hiszem, utoljára a királyi tv reggeli show-jában”

-írta Hadházy Facebook-bejegyzésében.