Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lázár bejelentette, hogy nem lesz tagja az új kormánynak

Ez a cikk több mint 6 éves.

Miután Orbán Viktor utalt rá reggeli interjújában, hogy átalakításokat tervez a Miniszterelnökségben, Lázár János bejelentette, hogy nem kíván kormánytag maradni, inkább a választóktól tanulná meg, mi a magyar valóság.

Fotó: Lázár János Facebook-oldala

A hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjújában fejtette ki a Miniszterelnökséget 4 éven át vezető Lázár János, hogy visszatér hódmezővásárhelyi választókerületébe, írja az Index.

Úgy vélte, a 4 évre szóló felkérésnek sikerrel tett eleget: „Ezt a munkát elvégeztem, kerek egésznek tekintem„. Szerinte az uniós források hatékony lehívása is arról tanúskodik, hogy eredményes volt, elégedetten szólt az itt létrehozott „legerősebb csapatról”,  az ott dolgozó, „legkiválóbb tisztviselőkről”.

Ehhez képest Orbán Viktor ma reggeli interjújában nem méltatta Lázár munkáját, ellentétben Varga Mihályéval. Csak annyit mondott, hogy a kormányzás „agyközpontjának” nevezett Miniszterelnökség szerkezete átalakításra szorul.

„A kormányon kívül is van élet, Budapesten kívül is van élet” – állította Lázár, aki

„a választóival való együttműködést szeretné erősíteni, a választókat szeretné meghallgatni”.

Terve szerint tehát négy évre választókerületébe, Hódmezővásárhelyre vonul vissza, bár Orbán hétfőre kérette magához, azért elég biztosnak tűnt a döntésében. A megbeszélésen „a miniszterelnök mond valamit, és a meghívott is hozzáteszi a magáét” – mondta Lázár, aki szerint ilyenkor „kettőn áll a vásár”.

Nem azért, mert az országgal kapcsolatban ne lenne, tudásom, elképzelésem, ambícióim, de sokat kell még tanulnom a választóktól, hogy mi a magyar valóság” – fogalmazott a miniszter, akinek az elmúlt négy évben az egyik legnagyobb hatalommal járó pozíciója volt a kormányban, és akinek az uniós pénzek feletti kontrollt gyakorolva nagyon is sokat kellett tudnia a „magyar valóságról”.

A politikus szerint van még ideje tanulni, hiszen tíz év múlva még csak 53 éves lesz. Utódjának pedig szinte kihívóan üzente: „én 112 kormányinfót tartottam, hajrá!

(Index)