Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Közösségi finanszírozású hetilapot indítanának a Magyar Nemzet újságírói

Ez a cikk több mint 6 éves.

György Zsombor, a múlt héten bezárt Magyar Nemzet utolsó főszerkesztő-helyettese egészen bizakodóan nyilatkozott a zoom.hu-nak az újság jövőjével kapcsolatban, terveik szerint ugyanis közösségi finanszírozásból indítanának hetilapot a Nemzet újságírói.

A főszerkesztő-helyettes a heti 30 ezres példányszámot reálisnak tartja, ráadásul szerinte „aprópénzből” összehozható egy hetilap. Kollégáival még csak a jogi hátteret igazgatják és információkat gyűjtenek, de persze szívesen fogadják potenciális befektetők jelentkezését is.

György Zsombor szerint egyelőre félnek a befektetők ilyen politikai környezetben nekivágni a projektnek, de bíznak benne, hogy találnak valakit.

Azt remélik, az alaptőke segítségével beindítják a hetilapot, ami később önfenntartóvá válhatna. Az induláshoz szerintük 15-20 kolléga szükséges, a létszám a későbbiekben bővülhetne.

Ugyanakkor a hírek szerint Ungár Péter ajánlata még mindig képben van, a zoom.hu információi zerint külföldi befektető társakat keres, részleteket azonban nem árul el amíg a tárgyalások le nem zárulnak.