Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Hír TV megkezdte a leépítést, kirúgták Veiszer Alindát és Péterfi Juditot is

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Magyar Nemzet bezárása és a Lánchíd Rádió elhallgatása után várható volt, hogy a Hír TV sem ússza meg Simicska Lajos médiapiacról való kihátrálását. A csatorna nem szűnik meg, viszont csoportos leépítésre van szükség, az érintettekkel tegnap közölték a hírt.

„A jelenlegi médiapiaci körülmények között a HírTV hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében a televízió csoportos létszámleépítést hajt végre. Az intézkedés a társaság több területét érinti, beleértve a menedzsmentet is”

– áll a csatorna keddi közleményében.

Tegnap még nem lehetett tudni, hogy pontosan hány embert bocsátanak el, és mely műsorok szűnnek meg.

A közlemény szerint a döntést kizárólag üzemgazdasági szempontból hozzák meg, a csatorna továbbra is elkötelezett lesz „a magas szintű hírszolgáltatás iránt, közkedvelt műsoraik a jövőben is folytatódnak”.

Mára már nevekről is tudni lehet. Veiszer Alinda biztosan távozik, Alinda című műsora már csak május végéig látható a képernyőn annak ellenére, hogy nézettsége folyamatosan nőtt. „Még csak haragban sem váltunk el, még az ajtót sem csatam rájuk, igazából korrektül intézik az egészet” – mondta a műsorvezető az Indexnek.

Facebook oldalán már búcsúzik Alinda a műsortól, amelyben például Sárosdi Lilla először beszélt nyilvánosság előtt a Marton-ügyről.

Frissítés. Időközben Péterfi Judit, a Riasztás és a Privátszféra műsorvezetője is búcsúzó posztot tett közzé Facebook-oldalán, neki is távoznia kell. Péterfi Privátszférájával a politikusok „emberi arcát” is megláthattuk, rengeteg jelentős poltikai személyiséggel készített már műsort. A Riasztás című bűnügyi magazin képernyőn marad, de új műsorvezetőt kap.

Az Index úgy tudja, rajtuk kívül elbocsátották a csatornától még M. Kiss Csabát, Szöllősi Györgyit, D. Bányász Gergőt és Pataky Enikőt is, marad viszont Kálmán Olga Egyenesen című műsora és a Szabadfogás is Dévényi Istvánnal.

A csatorna egyik munkatársa azt nyilatkozta a HVG-nek, a Hír TV halála lassú lesz, ugyanis 2019 végéig van leszerződtetve az adó a szolgáltatókkal. A szintén Simicska Lajos tulajdonában álló Heti Válasz is bajban van, új tulajdonost kell találniuk az életben maradáshoz.