Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az Együtt adománygyűjtésbe kezd, hogy vissza tudják fizetni a kampánypénzeket

Ez a cikk több mint 6 éves.

A vasárnapi választást követően kiderült, az Együtt nem érte el az 1 százalékos támogatottsági küszöböt, ezért az 5 fős elnökségnek saját vagyonából kell visszafizetnie a 194 milliós kampánytámogatást, ami veszélybe sodorja az egzisztenciájukat, lakásukat és családjukat és a párt fennmaradását is.

Az Együtt ex-elnöke azt üzeni a miniszterelnöknek, nem töri meg őt sem a karaktergyilkosságokkal, sem azzal, hogy „kiválogatja a saját ellenzékét és beviszi őket a Parlamentbe”. A videóban látszik, sokan pakolják össze éppen a holmijukat a párt irodájában, Juhász szerint sikerült Orbánnak sokakkal elhitetnie, hogy van értelme annak, hogy feladják az elveiket a szavazás napjára, ezért az ellene legádázabbul küzdő párt politikusai nem kerültek be a Parlamentbe. Azt üzeni a miniszterelnöknek, hogy ő egy ponton túl elengedi őt, de a párt a továbbiakban is itt lesz és küzdeni fog ellene.

Ezután a szavazókhoz fordul: utaljanak pénzt, ha tehetik. Az 1-2 ezer forintos támogatások is fontosak, de számítanak nagyobb összegekre is olyan tehetős üzletemberektől, vagy a Fidesz szava járása szerint „külföldi imperialista ügynököktől”, akiknek fontos, hogy Orbán rendszere megbukjon és bennük látják a jövőt. Azokat, akik 150 ezer forintnál nagyobb összeget szeretnének utalni, arra kéri, telefonon keressék meg a pártot, hogy megbeszéljék „okosba”, hogyan oldják meg a támogatást.

Elmondja, ők nem parlamenti mandátumokra, pozíciókra gyúrtak, hanem arra, hogy a választókat képviseljék.

Bízik benne, hogy a visszafizetendő 194 millió feletti összeg fog összegyűlni. Ha ez megtörténik, folytatják a munkát, ami azt jelenti, Orbán Viktor nem szabaulhat meg tőlük.

A pénzen túl is jól jön bármilyen segítség: ha bárki irodával, könyveléssel, de akár egy jótékonysági koncerttel vagy a festménye elárverezésével tud segíteni, tegye meg, ha komolyan gondolja, hogy ezt a választást elcsalták és az Együtt politikusaira szükség van.

„Ki kell pakolnunk az irodából, itt egzisztenciák mennek szét” – mondja, és a háttérben valóban látszik, mindenki szedi a sátorfáját. Még utoljára kiemeli, ha összejön a pénz, folytatják a munkát.