Eredmények 99,9%-os feldolgozottságnál

52,14%
16,26%
9,92%
6,68%
6,44%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,14%)
DK: 4 (16,26%)
Momentum: 2 (9,92%)
MSZP-P: 1 (6,68%)
Jobbik: 1 (6,44%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,33%
MKKP: 2,63%
LMP: 2,19%

Vona Gábor lemondott az elnökségi tisztségről és a parlamenti mandátumáról is

A választási eredmények nyilvánosságra kerülését követő ígéretéhez híven Vona Gábor benyújtotta benyújtotta a lemondását a Jobbik elnökségi posztjáról, amit a párt hétfőn el is fogadott. Vona ezt Facebook-posztban jelentette be, amiben

azt is bejelentette, hogy a listás parlamenti mandátumát se veszi át. Így Volner János kerül a Jobbik listájának első helyére, Dúró Dóra pedig a másodikra lép elő.

Mint írja, a „2018-as választási eredményért a Jobbik miniszterelnök-jelöltjeként egyszemélyi felelősséget vállaltam. Mivel a választási győzelem nem valósult meg, tartottam a szavam.”

A volt pártelnök a posztban ígéri, hogy mindent megtesz a jövőben is azért, hogy a Jobbik közössége a következő időszakban „még erősebbé váljon”, csak innentől kezdve nem elnökként. Megköszönte szavazóinak, hogy támogatta a pártjukat és biztosította őket, hogy „a Jobbikra ezután is minden magyar ember számíthat, éljen bárhol a világban”.

A Jobbik a közeljövőben hív össze egy tisztújító kongresszust, ahol megválasztja az új elnököt. Vona a tisztújításon sem méreti meg magát.

Olvass tovább!