Eredmények 99,9%-os feldolgozottságnál

52,14%
16,26%
9,92%
6,68%
6,44%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,14%)
DK: 4 (16,26%)
Momentum: 2 (9,92%)
MSZP-P: 1 (6,68%)
Jobbik: 1 (6,44%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,33%
MKKP: 2,63%
LMP: 2,19%

„Itt a vége, fuss el Viktor!” – Aszfaltrajzzal, zenével és transzparensekkel mozgósított a Kormányváltó Karnevál

Egy utolsó szavazásra buzdító akcióval zárta le a kampányidőszakot szombaton kora este a Közös Ország Mozgalom, amely Kormányváltó Karnevál néven szervezett menetet a Városligettől a Szabadság térig. A sok zenével, aszfaltrajzzal és transzparenssel tarkított mozgósító vonulás (képes beszámolónk alább) végállomásán beszédet mondott Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom aktivistája.

Mielőtt belekezdett volna, Gulyás egy perces néma csendet kért téren állóktól a németországi Münsterben történt, négy halálos áldozatot és legalább harminc sérültet követelő tragédia okán.

A még vívódó szavazóknak azt üzente Gulyás: a kormány épp elég jogunkat degradálta ahhoz, hogy a szavazathoz való jogunkat ne dobjuk el magunktól önként. A TV2 tegnap Orbán Viktor mellett hitet tevő munkatársainak kampányvideóját is kommentálta: mint mondta, bárcsak ő is ott állhatna az ő helyükben, és azt mondhatná, hogy holnap boldogan megy el a Fideszre szavazni, de az állampolgárok felhatalmazását Orbán Viktor nem arra használta fel, hogy „biztonságos, szabad országot” építsen. Gönczi Gábornak, Marsi Anikónak és társaiknak  Gulyás szerint szégyellnie kéne magukat, és a megmaradt független sajtót arra kérte, hogy ne hivatkozzanak rájuk többé újságíróként, mert nem érdemelnek mást, csak megvetést.

Gulyás ezután arra kérte a résztvevőket, hogy mindenki keressen egy telefonszámot készüléke névjegyzékében, és hívja fel ott helyben, és beszélgessen vele arról, el fog-e menni szavazni, és kérje meg az illetőt, hogy ő is buzdítson másokat a részvételre. 

A Karnevál záróakkordjaként Gulyás Márton eskütételre hívta a tömeget: a  résztvevők megfogadták, hogy vasárnap élnek legfontosabb demokratikus jogukkal, és ott lesznek a szavazófülkékben.

Íme képes beszámolónk a Kormányváltó Karneválról:

Kormányváltó Karnevál, kép: Mérce

Kormányváltó Karnevál, kép: Mérce

Kormányváltó Karnevál, kép: P. H., Mérce

Kormányváltó Karnevál, kép: P. H.  Mérce

Kormányváltó Karnevál, kép: P. H.  Mérce

Kormányváltó Karnevál, kép: Mérce