Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az egyik egri önkormányzati cég is a Fideszre való szavazásra buzdít

Ez a cikk több mint 6 éves.

Körlevélben szólította fel dolgozóit a kormánypártok támogatására az Egri Vagyonkezelő Zrt. (EVAT), írja a birtokába jutott belső levél alapján a helyi Egri Ügyek portál. Az önkormányzati cég vezetői nevében Turcsányi Dániel alpolgármester és Kis-Tóth Roland vezérigazgató mit sem sejtető felütéssel először a szavazás fontosságára figyelmeztet, azután váratlan fordulatot vesz:

Közös érdekünk, hogy a fejlődésünk továbbra is töretlen maradjon, és folytatódjon, ezért szükséges, hogy továbbra is a jelenlegi kormány folytathassa a munkát karöltve az önkormányzattal és annak cégeivel.

Szavazzunk közösen a fejlődés folytatására!

Felhívását Turcsányi és Kis-Tóth kisebb fenyegetéssel is alátámasztotta, hiszen szerintük csak a fideszes képviselő, Nyitrai Zsolt, és a helyi Fidesz elkötelezett abban, hogy”„(…) a bérrendezések tovább folytatódjanak és minden cégcsoportban dolgozó a munkájáért még nagyobb elismerésben részesüljön”.

Ugyancsak ma a helyi Markhot Ferenc Kórház dolgozóit szólította fel Nyitrai támogatására Vácity József főigazgató. A 444.hu által közzétett körlevélben Vácity úgy fogalmaz,

Most talán néhányan azt mondják, hogy egy kórház főigazgatója nyíltan ilyet nem tehet, De igen, megtehetem.

majd úgy folytatja:

[Nyitrai Zsolt] a jó gazda szemével folyamatosan figyelt, és soha senki annyi anyagi és erkölcsi támogatást nem harcolt ki a kórházunknak, mint Nyitrai Zsolt.

A levelet eredetileg a 444 publikálta

A kórházigazgató szokatlan lépéséről először a jobbikos Mirkóczki Ádám számolt be. Az ellenzéki képviselő szerint a nyomásgyakorlás nem mástól, mint magától Nyitrai képviselőtől eredhet, aki egyébként Heves megyében egy, a Fidesz és a Jobbik közötti szoros versenyben álló, „billegő” választókerület képviselője.

Helyzetére jellemző, hogy korábban éppen neki mondta azt Orbán Viktor miniszterelnök egyik videójában, hogy „egy mosógépet könnyebb eladni, mint téged.”

(Címoldali kép: Wikimedia Commons)