Eredmények 99,9%-os feldolgozottságnál

52,14%
16,26%
9,92%
6,68%
6,44%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,14%)
DK: 4 (16,26%)
Momentum: 2 (9,92%)
MSZP-P: 1 (6,68%)
Jobbik: 1 (6,44%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,33%
MKKP: 2,63%
LMP: 2,19%

Az egyik egri önkormányzati cég is a Fideszre való szavazásra buzdít

Körlevélben szólította fel dolgozóit a kormánypártok támogatására az Egri Vagyonkezelő Zrt. (EVAT), írja a birtokába jutott belső levél alapján a helyi Egri Ügyek portál. Az önkormányzati cég vezetői nevében Turcsányi Dániel alpolgármester és Kis-Tóth Roland vezérigazgató mit sem sejtető felütéssel először a szavazás fontosságára figyelmeztet, azután váratlan fordulatot vesz:

Közös érdekünk, hogy a fejlődésünk továbbra is töretlen maradjon, és folytatódjon, ezért szükséges, hogy továbbra is a jelenlegi kormány folytathassa a munkát karöltve az önkormányzattal és annak cégeivel.

Szavazzunk közösen a fejlődés folytatására!

Felhívását Turcsányi és Kis-Tóth kisebb fenyegetéssel is alátámasztotta, hiszen szerintük csak a fideszes képviselő, Nyitrai Zsolt, és a helyi Fidesz elkötelezett abban, hogy”„(…) a bérrendezések tovább folytatódjanak és minden cégcsoportban dolgozó a munkájáért még nagyobb elismerésben részesüljön”.

Ugyancsak ma a helyi Markhot Ferenc Kórház dolgozóit szólította fel Nyitrai támogatására Vácity József főigazgató. A 444.hu által közzétett körlevélben Vácity úgy fogalmaz,

Most talán néhányan azt mondják, hogy egy kórház főigazgatója nyíltan ilyet nem tehet, De igen, megtehetem.

majd úgy folytatja:

[Nyitrai Zsolt] a jó gazda szemével folyamatosan figyelt, és soha senki annyi anyagi és erkölcsi támogatást nem harcolt ki a kórházunknak, mint Nyitrai Zsolt.

A levelet eredetileg a 444 publikálta

A kórházigazgató szokatlan lépéséről először a jobbikos Mirkóczki Ádám számolt be. Az ellenzéki képviselő szerint a nyomásgyakorlás nem mástól, mint magától Nyitrai képviselőtől eredhet, aki egyébként Heves megyében egy, a Fidesz és a Jobbik közötti szoros versenyben álló, „billegő” választókerület képviselője.

Helyzetére jellemző, hogy korábban éppen neki mondta azt Orbán Viktor miniszterelnök egyik videójában, hogy „egy mosógépet könnyebb eladni, mint téged.”

(Címoldali kép: Wikimedia Commons)

Olvass tovább!