Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az Együtt plakátokkal kéri számon Polt Pétert az Elios-ügy miatt

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az Együtt a Legfőbb Ügyészség előtt üzent ma Polt Péternek amiért semmi sem történik a miniszterelnök vejét érintő Elios-ügyben. Akciójukat a Három óriásplakát Ebbing határában című film inspirálta, mivel a filmben egy gyilkosság után hónapokkal sem nyomoznak érdemlegesen, amire a meggyilkolt lány édesanyja három provokatív óriásplakáttal hívja fel a helyi rendőrfőnök figyelmét.

Jelen esetben az Együtt arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy ma Magyarországon el lehet úgy lopni több milliárd forint közpénzt, hogy a legfőbb ügyész semmit sem tesz ellene. A párt három óriásplakátján a következők állnak:

„12 milliárd ellopott közpénz.” „A tettes Orbán Viktor veje.” „Polt Péter! Miért nincs még letartóztatva Tiborcz?” 

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tartott az akcióval  kapcsolatban. Kifejtette, hogy a Fidesz egy olyan elnyomó, illiberális rendszert épített ki, amelyben a fideszesek ellen nem nyomoznak semmilyen ügyben, elenzékieket pedig nem létező bűnök miatt is előzetes letartóztatásba helyeznek. „Biztos vagyok benne, hogy ha én követtem volna el azt, amit az Elios elkövetett, akkor már vezetőszáron, sokszorosan, kamerák előtt vezettek volna el.” – mondta Szigetvári. Az Együtt álláspontja szerint egy szabad országban a miniszterelnök vejét is ki lehet hallgatni tanúként, vagy akár gyanúsítottként is.

Természetesen felhívta a figyelmet a visszalépések fontosságára is. Felszólította az LMP-t, a Momentumot és a Jobbikot, hogy legkésőbb holnap 11 óráig van az utolsó lehetőségük jelöltjeik visszaléptetésére. Felhívta a figyelmet, hogy a Tiborcz-ügyben akkor lehet igazságot tenni és a rendszerváltást megvalósítani, ha az egyéni választókörzetekben megtörténnek a visszalépések a legesélyesebb ellenzéki jelöltek javára.

A teljes sajtótájékoztató itt tekinthető meg: