Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tökéletes kamupártot fogott a Slejm: még az aktivista sem tudja, hány jelöltet indítanak országosan

Ez a cikk több mint 5 éves.

Békéscsabán járt tegnap Gulyás Márton, ahol este belefutott egy nagyban plakátot ragasztgató aktivista csoportba, akik a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt (SEM) helyi jelöltjének, Frülich Nórának kampányoltak.

A SEM-ről érdemes annyit megjegyezni, hogy már 2014-ben is indultak a választáson, országos listát is állítottak, harcba küldtek 52 egyéni jelöltet, és végül összesen 12.563 szavazatot gyűjtöttek be (érdekesség ez ügyben, hogy ugyebár az országos listához 13.500 ajánlás kell, magyarán többen ajánlották a pártot, mint amennyi voksot végül behúztak).

Wikipédia-oldaluk(!) tanúsága szerint azonban sajnos kihagyták az EP-választást és önkormányzati választáson sem indultak… :(

Cserébe viszont a 2018-as országgyűlési választásra aktivizálták magukat, olyannyira, hogy félmilliós ajánlatokkal próbáltak jelölteket castingolni. Végül 18 jelölttel vágnak neki a megmérettetésnek. No meg egy 8 pontból álló programmal, amelyet szívesen összehasonlítottunk volna a 2014-es programjukkal, de sajnos azt nem találtuk sehol sem… :( :(

Frülich Nóráról a párt honlapján annyit tudtunk meg, hogy Békés 1-es választókörzetben indul, 30 éves, 4 éve dolgozik másodállásban edzőként.

„Nem is a dolgozom szót használnám inkább, nem munkaként tekintek a sportra, inkább hivatásként. Szeretem a szabadidőmet azzal tölteni, hogy másokat terelgetek az egészséges életmód sokszor göröngyös útján. Nagyon jó érzés, hogy az edzéseken és a táplálkozási szokásokon kívül látom, hogyan fejlődik a személyiségük is. Nő a pozitivitásuk, a kitartásuk és az akaraterejük. A sport számomra a hétköznapok egyik alappillére, ami az élet minden területén segítséget nyújt.”

Politikai ambícióiról nem árult el semmit… :( :( :(

Na de lássuk is, mit hozott ki a Slejm egy élő videóban a jelöltnek plakátoló aktivistákkal való kérdésekből!

Gulyás Márton: Hány jelöltje van a SEM-nek országosan?

  Aktivista: Nem tudom.”

Gulyás Márton: Van bármilyen közvélemény-kutató cég, ami mérte ezt a pártot?

  Aktivista: Fogalmam sincs.”

Gulyás Márton: Hány százalékra lesz esélye ennek a pártnak?

  Aktivista: Majd a szavazóközönség eldönti.”

Gulyás Márton: Fontos a kormányváltás április 8-án?

  Aktivista: … (Távolba néz, nem válaszol)”

Gulyás Márton: Frülich Nórától lehetne kérni egy interjút? Összekötne vele?

  Aktivista: Nem.”

Az mát tényleg csak hab a tortán, ahogy az aktivisták a látványos nemválaszolás mellett az arcukat is igyekeznek eltakarni, egyikük pedig még azzal is megfenyegeti Gulyást, hogy összetöri a telefonját.

Sajnos a SEM-ről továbbra sem tudtunk meg semmit. De ahogy honlapjukon írják:

„Április 8-án pedig: FUTÁS SZAVAZNI!”

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

A Slejm videója itt megnézhető:

(Címlapkép: sem2018.hu)