Eredmények 99,98%-os feldolgozottságnál

52,26%
16,21%
9,90%
6,67%
6,42%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,26%)
DK: 4 (16,21%)
Momentum: 2 (9,90%)
MSZP-P: 1 (6,67%)
Jobbik: 1 (6,42%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,32%
MKKP: 2,62%
LMP: 2,18%

Márki-Zay Péter mind a 106 körzetben kihirdette a legesélyesebb ellenzéki jelöltet

Egyesítették listáikat a taktikai szavazást népszerűsítő szervezetek, így a V18, a Viszlát Kétharmad, a Taktikai Szavazás és Márki-Zay Péter végre egységesen tudja bemutatni, hogy az egyes körzetekben a különböző közvélemény-kutatások alapján ki a végső és egyetlen, legesélyesebb ellenzéki jelölt.

Így végül csak összeállt az a 106 fős lista, amely alapján minden körzetben meg lehet találni azt, aki végső kihívója lehet a Fidesz-KDNP jelöltjeinek.

A Nyomtass te is! pedig jelezte, hogy több százezer példányban fogják terjeszteni minden választókörzetben az esélyes jelöltek listáját – derült ki a Közös Ország Mozgalom irodájában tartott sajtótájékoztatón.

Emellett egy új oldalt (orbannakmenniekell.hu) is bemutattak, amelyen mindenki beírhatja az irányítószámát, ami alapján megtalálhatja a körzetében legesélyesebb ellenzéki jelöltet.

Márki-Zay, aki Hódmezővásárhelyről jelentkezett be, és egy külön kéréssel is fordult a választópolgárok felé.

A mostani választáson ugyanis első alkalommal osztanak majd ki egy nemzetiségi mandátumot, ami jó eséllyel parlamenti székhez juttathatja azt a Ritter Imrét, aki a német nemzetiség listavezetője, de egyben a Fidesz tagja is.

Márki-Zay így azt kérte, aki rajta van a német nemzetiségi listán, iratkozzon le róla, és ne adjon le szavazatot fideszes politikusra, pluszmandátumhoz juttatva a pártot.

A sajtótájékoztató itt nézhető meg:

Olvass tovább!