Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Márki-Zay Péter mind a 106 körzetben kihirdette a legesélyesebb ellenzéki jelöltet

Ez a cikk több mint 5 éves.

Egyesítették listáikat a taktikai szavazást népszerűsítő szervezetek, így a V18, a Viszlát Kétharmad, a Taktikai Szavazás és Márki-Zay Péter végre egységesen tudja bemutatni, hogy az egyes körzetekben a különböző közvélemény-kutatások alapján ki a végső és egyetlen, legesélyesebb ellenzéki jelölt.

Így végül csak összeállt az a 106 fős lista, amely alapján minden körzetben meg lehet találni azt, aki végső kihívója lehet a Fidesz-KDNP jelöltjeinek.

A Nyomtass te is! pedig jelezte, hogy több százezer példányban fogják terjeszteni minden választókörzetben az esélyes jelöltek listáját – derült ki a Közös Ország Mozgalom irodájában tartott sajtótájékoztatón.

Emellett egy új oldalt (orbannakmenniekell.hu) is bemutattak, amelyen mindenki beírhatja az irányítószámát, ami alapján megtalálhatja a körzetében legesélyesebb ellenzéki jelöltet.

Márki-Zay, aki Hódmezővásárhelyről jelentkezett be, és egy külön kéréssel is fordult a választópolgárok felé.

A mostani választáson ugyanis első alkalommal osztanak majd ki egy nemzetiségi mandátumot, ami jó eséllyel parlamenti székhez juttathatja azt a Ritter Imrét, aki a német nemzetiség listavezetője, de egyben a Fidesz tagja is.

Márki-Zay így azt kérte, aki rajta van a német nemzetiségi listán, iratkozzon le róla, és ne adjon le szavazatot fideszes politikusra, pluszmandátumhoz juttatva a pártot.

A sajtótájékoztató itt nézhető meg: