Eredmények 99,98%-os feldolgozottságnál

52,26%
16,21%
9,90%
6,67%
6,42%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,26%)
DK: 4 (16,21%)
Momentum: 2 (9,90%)
MSZP-P: 1 (6,67%)
Jobbik: 1 (6,42%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,32%
MKKP: 2,62%
LMP: 2,18%

A TASZ a Képviselői Irodaházra vetítette, hogy „Szabadság”, így buzdítanak részvételre

A TASZ a Képviselői Irodaházra vetítette, hogy „Szabadság”. A jogvédő szervezet azt szerette volna üzenni az akcióval, hogy a tudatos állampolgári cselekvés, a választáson való részvétel a szabadság egyik záloga.

Kép: Tasz facebook-oldal

Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvivője arról beszélt, hogy a képviseleti rendszerben a jelöltek a szavazatainkért versengenek, ezért azoknak az érdekeit fogják képviselni, akik rendelkeznek szavazati joggal. Ezért a demokratikus, egyenlő szavazati jogért évszázados harc folyt, aminek az utolsó állomása feministák küzdelme volt a nők választójogáért.

Kapronczay szerint fontos emlékeznünk arra, milyen sok áldozatot hoztak elődeink azért, hogy mi élhessünk szavazati jogunkkal. Beszédében például Glücklich Vilmára, az első magyar egyetemista nőre, a nők szavazati jogáért küzdő Feministák Egyesületének alapítójára tért ki.

Mráz Attila, a TASZ munkatársa arról beszélt, hogy a szervezet által működtetett valasztasz.hu oldalon segítséget kínál a választópolgároknak, hogy jogaink és felelősségeink ismeretében tudjunk részt venni a választáson. Külön felhívta a figyelmet arra, hogy például a kiskorúak kampányeszközként való használata jogsértő.

Mráz elmondta, a választójognak akkor válik érdekérvényesítő eszközzé a választópolgárok kezében, ha élnek is vele, ezért mindenkit arra buzdít, hogy vegyen részt az április 8-i választáson.

A Képviselői Irodaházra vetített „Szabadság” felirattal buzdít a vasárnapi szavazásra a TASZ. Előben a Mércén!

Posted by Mérce on Tuesday, 3 April 2018

Olvass tovább!