Eredmények 99,9%-os feldolgozottságnál

52,14%
16,26%
9,92%
6,68%
6,44%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,14%)
DK: 4 (16,26%)
Momentum: 2 (9,92%)
MSZP-P: 1 (6,68%)
Jobbik: 1 (6,44%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,33%
MKKP: 2,63%
LMP: 2,19%

A Momentum az emberek segítségét kéri, hogy leszedethessék Orbán plakátjait

A Momentum feljelentette a választási bizottságnál Orbán Viktor plakátjait, mivel szerintük nem dönthető el azokról távolról, hogy állami vagy párt hirdetésnek minősülnek, ezzel pedig megtéveszthetik az állampolgárokat. Az NVB elutasította a Momentum feljelentését, de a Kúria igazat adott a pártnak.

Vagyis kicsit bonyolultabb a helyzet, ugyanis a Kúria csupán egy konkrét plakátról állapította meg azt, hogy a Momentum panasza jogos. Most ezért kéri a párt az állampolgárok segítségét, hogy minél több plakátról bebizonyíthassák ugyanezt.

A Kúria döntése azt mondta ki a Momentum panasza kapcsán, hogy ha egy plakátról távolról nem állapítható meg az impresszum alapján, hogy az Orbán Viktort mint miniszterelnököt, vagy mint a Fidesz jelöltjét ábrázolja, akkor az megtévesztő lehet az állampolgárok számára. De ezt csupán egy esetre mondta ki a bírói tanács, mert szerintük minden plakátnál konkrétan kell megállapítani ezt a láthatóságot.

A Momentum ezért az állampolgárokhoz fordul, hogy a Facebookon segítsenek nekik beazonosítani minél több Orbán plakátot, bebizonyítani róluk, hogy a megtévesztésére alkalmasak, és így kötelezni a kormánypártot, hogy távolítsák el azokat. A Momentum ezért 24 órás plakátvadászatot hirdet az Orbán-plakátok ellen. Azt kérik, aki lát ilyen Orbán-plakátot az fotózza le, és küldje el a pártnak a plakát pontos helymegjelölésével együtt.

A részletek a Facebook-posztjukban:

Olvass tovább!