Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony Gergely 10 fideszes hazugságot cáfolt

Ez a cikk több mint 6 éves.

Szombat délelőtti sajtótájékoztatóján az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje elmondta, a Fidesz képtelen beszámolni arról, mit tett az elmúlt nyolc évben, hogy az embereknek jobb legyen az élete.

„Két dolgot tudnak csak csinálni: fenyegetőzni és hazudozni” – fogalmazott Karácsony.

A politikus ezután tíz hazugságot cáfolt, melynek jó része (az utolsót leszámítva) személy szerint őt érinti. Íme a cáfolatok:

  1. Karácsony nem akarja lebontani a határkerítést.
  2. Nem támogatja sem ő, sem az MSZP-P a kötelező betelepítési kvótát.
  3. Nem támogatják a gazdasági migrációt – nem akarnak gazdasági migránsokat betelepíteni sem laktanyákba, sem magánlakásokba.
  4. Rágalom, hogy zuglói üres lakásokba telepítene bevándorlókat.
  5. Hazugság, hogy a zuglói önkormányzat támogatásával hoztak volna létre muszlim imaházat a kerületben. Karácsony szerint a magyar állampolgároknak joguk van szabadon gyakorolni vallásukat, de a zuglói imaházhoz az önkormányzatnak nem kellett támogatást vagy beleegyezést adnia. Emlékeztetett ugyanakkor, 2016-ban a fideszes vezetésű erzsébetvárosi önkormányzat helységet biztosított egy imaház létrehozásához.
  6. A zuglói lakásrendelet nem teszi lehetővé, hogy magyarországi lakcímmel igen, de állampolgársággal nem rendelkező személyek önkormányzati lakást kapjanak. Karácsony szerint a Papcsák-időkben volt erre lehetőség, de 2014 után módosították ezt a rendeletet.
  7. Nem mondta soha, hogy jobban utálja az MSZP-t, mint a Fideszt. Emlékeztetett, a Fidesz ezzel a hazugsággal plakátolta ki Zuglót a 2014-es önkormányzati választások idején is, ezt már akkor is cáfolta.
  8. A Karácsony-kormány nem tenné fizetőssé az egészségügyet. A politikus szerint a fideszes forráskivonások miatt, ma az EU-n belül nálunk kell a legtöbbet magánzsebből kifizetnünk az egészségügyi ellátásért, tehát valójában a Fidesz tette fizetőssé az egészségügyet. A Karácsony-kormány ezt a helyzetet felszámolná.
  9. Nem készül adóemelésre: az MSZP-P programjában szereplő adóátrendezés az emberek 90 százalékának adócsökkentést jelentene. De emelkednének például a multik adói, azoké a multiké, amelyeknek Orbán adóparadicsomot hozott létre az elmúlt 8 évben.
  10. A magyar gazdaság nem növekszik. A szomszédaink teljesítményéhez hasonlítva Magyarország leszakadó elemnek számít a kelet-közép-európai régióban – mondta Karácsony.

Az ellenzéki miniszterelnök megteszi a jogi lépéseket az őt ért rágalmakkal kapcsolatban.

A teljes sajtótájékoztatót itt nézhetitek meg:

(címlapkép: Zsolnai Péter)