Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„A Fidesz nem tűri az önállóan gondolkodó, cselekvő embereket” – Kubatov kidobóembere Kálmán Olgánál

Ez a cikk több mint 6 éves.

Csütörtök este a Kubatov egyik „kopaszaként” elhíresült Szabó „Szőke” Ferenc volt Kálmán Olga vendége az Egyenesen című műsorban. A korábban emberölésért elítélt és a Fidesz-székház elfoglalásakor elhíresült férfi először a Privátkopó.hu bűnügyi portálnak kezdte el kiteregetni Kubatov Gábor szennyesét, megerősítve, hogy mind a Fidesz-székháznál, mind a Nemzeti Választási Bizottságnál megjelenő kopaszok a Fidesz utasítására voltak ott.

Szabó mindvégig igyekezett kitérő válaszokat adni Kálmánnak, valójában csak annyit árult el, hogy egy titokzatos ember útmutatásának köszönhetően új életet kezdett és önéletrajzi könyvet írt, azonban Kubatov nem engedte neki, hogy április 8 előtt megjelentesse. Azt is elárulta, hogy mindvégig a Fidesz felsővezetőinek utasítására cselekedett, de konkrét neveket Kubatovon túl nem volt hajlandó megemlíteni. Ugyanakkor viszont nem cáfolta Kálmán Olga feltételezését, miszerint Orbán Viktor szólt oda Kubatovnak, hogy állítsa Szabót hátrébb az első sorból a Fidesz-székházas balhénál.

Szabó állítása szerint rengeteget tud, nagyon sok aduja van, de ezeket nem akarja mindet egyszerre ellőni. Szerinte emiatt az is benne van a pakliban, hogy megölik, az egzisztenciája pedig már most teljesen el van lehetetlenítve, a barátai tartják el. Ugyanakkor viszont „köszönettel és tisztelettel” tartozik Kubatov Gábornak, mert a börtönévek után felkarolta, munkát adott neki.

Deviánsnak tartja magát, mert önállóan gondolkodik, cselekszik, az ilyen embert pedig nem tűri el a Fidesz. Szerinte a „Fidesznél csak azok az emberek vannak, akik katonaszerűen beállnak.”

Kálmán többször is visszatért arra, hogy vajon most nem csak bosszúból kezdett el Szabó kitálalni, ugyanis korábban azzal vádolták a férfit, hogy Kubatov nevében aláírt egy 200 milliós szerződést, ki is rúgták emiatt. Szabó nem erősítette meg, hogy a bosszú hajtaná, és feltette azt a kérdést, hogyha ő valóban aláírt volna Kubatov nevében, akkor nem került volna azonnal előzetes letartóztatásba?

Szabó annak ellenére nem tesz feljelentést, hogy szerinte nem kizárt, hogy megölik azért, mert kitálal, mivel nem gondolja, hogy ő egy átlagos állampolgár – láthatóan nem hitt abban, hogy bármilyen számára pozitív következménye lehetne egy rendőrségi feljelentésnek. Ugyanakkor viszont hisz a nyilvánosság erejében, ezzel szeretné biztosítani a védelmét.