Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Szépségtapaszt” kaptak a kormány plakátjai a Nagykörúton

Ez a cikk 6 éves.

Enyhe korrekciót végeztek az aHang aktivistái a kormány legújabb „figyelemfelhívó” kampányplakátjain, amelyek a héten kezdték elborítani a közterületeket.

Helyreigazítás a Nagykörúton. Forrás: Mérce

A Fidesz fő kampányüzenetét, a migránstémát alátámasztó hirdetések – amelyeken csak egy STOP-tábla és menekültek kígyózó sora látszik – többek között a „Gyűlölet” és „Oroszország” kiegészítő feliratokat kapták a szervezet terepmunkásaitól. A reklámokon egyébként a kevésbé szervezett járókelőktől is számos javítást eszközöltek: az egyik citylight (képünkön) kapott például Momentum matricát, de a Büntető Törvénykönyv gyűlöletbeszédre vonatkozó paragrafusából vett idézetet is.

Kedves Olvasónk! Ha Te is találkozol a fentihez hasonló, kreatív és élelmes módon kidekorált kormányzati plakátokkal, ne habozz megosztani velünk, és küldj róla egy fotót az [email protected]!

Kérdésünkre az aHang aktivistája úgy vélekedett, hogy a magyar kormány azt üzeni: félni kell a menekültektől és azoktól a civilektől, akik közösen gondolkoznak ennek a migráció problémáinak megoldásán, az aHang pedig ennek a kampánynak szeretne gátat vetni akciójával. 

Arra is felhívták a figyelmet, hogy az aHang honlapján kitölthető egy petíció, amelyet a kormánypropagandának felületet adó JC Decaux francia hirdetőcég magyarországi vezetőségének címeznek. A kezdeményezéssel azt szeretnék elérni a JC Decaux ne szolgáltasson platformot a gyűlöletkampánynak. A petíció aláírása utána a honlap látogatói olyan felületre juthatnak, ahonnan egy Szelei Szilárdnak, a hirdetőcég magyarországi igazgatójának címzett, előre megfogalmazott e-mailt lehet küldeni, amelyben személyesen is arra kérik a JC Decaux hazai vezérét, hogy azonnal vonja vissza ezeket a plakátokat. Az aHang aktivistája szerint a franica multinacionális cégnek sokkal inkább a tolerancia értékét kellene szem előtt tartania, nem pedig a gyűlöletkampányt támogatnia. 

Közvetítésünk az akcióról:

Stop gyűlőlet! Leragasztják a Nagykörúton a kormany uszító plakátjait! Élőben a Mércén!

Posted by Mérce on Thursday, 29 March 2018