Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Esélyesebb MSZP-s szomszédjelöltnek kampányolt a borsodi Momentum elnöke

Mondhatni tökéletesen unortodox koordináció zajlott le Miskolc városában tegnap. Szopkó Tibor, aki a Momentum Mozgalom jelöltje Borsod megye 1-es kerületében Facebook-oldalán Varga Lászlót, az MSZP-Párbeszéd jelöltjét ajánlotta követőinek a Borsod 2-es kerületben.

Szopkó, aki egyben az új liberális párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke is, tehát a Momentumos Dudás Norbert helyett a 2014-ben hajszállal sikeres Vargát ajánlja, hiszen „a kormányváltást” tartja a fő célnak. Emellett természetesen szavazatmegosztást is ajánl híveinek, tehát egyéniben az MSZP-sre, listán pedig a Momentumra való szavazásra biztat.

A Miskolc egyes részeit is magába foglaló Borsod 2-es választókerületben több felmérést átlagolva egyébként most a jobbikos Pakusza Zoltán vezet toronymagasan a fideszes Sebestyén László előtt.

Négy éve ez a választókerület volt az egyik legszorosabb az országban. Varga László akkor fél százalékot vert Sebestyénre a baloldali összefogás színeiben. Pakusza viszont már akkor is csupán 1,4%-al maradt le a győztestől.

Az Együtthöz hasonlóan a Momentum is több visszalépést is bejelentett az elmúlt hetekben. Ezek közül az egyik legfontosabb a csepeli volt, ahol Dukán András Ferenc momentumos jelölt nyíltan Szabó Szabolcs, a 2014-es ellenzéki győztes javára tette ezt. Szabó most az Együtt jelöltjeként indul Németh Szilárd Fidesz-alelnök, és Bangóné Borbély Ildikó MSZP-Párbeszéd jelölt ellen.

(Címoldali kép: Szopkó Tibor, Facebook)