Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Uniós forrásból épített vendégházat a fideszes képviselő, de a helyiek még nem láttak vendégeket

Ez a cikk több mint 6 éves.

Á, ne is keresse, az nem vendégház, hanem magánszállás

– ezt a választ kapta a hvg.hu, amikor a hollókői Görbeország elérhetőségei után érdeklődött a szomszédos házak tulajdonosainál. A kérdéses épület Becsó Zsolt fideszes képviselő, és öccse Becsó Károly fideszes képviselő-jelölt tulajdonában áll, és a Direkt36 2016 nyarán írta meg, hogy a képviselő kihagyta a vagyonbevallásából azt a testvérével közös vállalkozását, amely 34 millió forintnyi uniós támogatás nyert el a hollókői vendégház (és egy pásztói teniszcentrum) építésére.

Az oknyomozó műhely azt is felvetette, hogy az akkor már fél éve elkészült vendégház vajon tényleg ebben a minőségében működik-e, vagy magánházként használják. Becsó Zsolt akkor vehemensen tagadta annak lehetőségét, hogy nem rendeltetésszerűen használnák az uniós forrásokból épült ingatlant.

A hvg.hu most azt írja, a vendégház sem Hollókő honlapjának szálláshely-adatbázisában, sem az ismert szálláshely-portálok kínálatában nem szerepel, a vendégháznak honlapja sincs. A kapunál található táblán kitakarták a telefonszámot, az épület pedig kihaltnak tűnt.

A lap újságírójának kérdésére az egyik szomszéd azt mondta:

„Az nem vendégház. A helyi országgyűlési képviselő saját háza. Pályázatból építette, amikor a Hotel épült. Azt írták rólunk, hogy a mienk a legkorruptabb képviselő”.

A hvg.hu felhívta a képviselőt is, hogy megtudakolja, hogyan is működhet a vendégháza, ha nyilvánosan semmilyen elérhetőség nem található meg. Arra kérdésre, hogy hány fizető vendégük volt eddig, a fideszes politikus azt válaszolta, nem tudja, de a befizetett idegenforgalmi adó alapján az önkormányzatnál meg lehet tudni. Az önkormányzat viszont adótitokra hivatkozva nem volt hajlandó kiadni a számokat.