Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fideszes lakossági fórumon rugdosták meg az Együtt jelöltjét

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az egybites propaganda jegyében a Baranya megye 2-es számú egyéni választókerületéhez tartozó Kozármislenyben tartott lakossági fórumot Hoppál Péter képviselő és ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő hétfőn. A fórumon Lomnici a valósággal nem túl közeli viszonyt ápoló „alternatív tényekkel” riogatta az egybegyűlteket:

„Nigéria lakosságának több mint 80 százaléka, legalább 100 millió ember AIDS-es, vagyis a megerőszakolt svéd lányok közül 5-ből 4 elkapta a HIV-fertőzést, illetve az AIDS-et” – mondta.

Emellett az is elhangzott: „Olyan víruseredetű betegségeket hoznak magukkal, mint a nyugat-nílusi láz, ebola és a többi, aminek nincs gyógyszere.”

A fórumon ott volt Berkecz Balázs, a választókerület Együtt színeiben induló jelöltje is, aki eredetileg Pécs város gigantikus adósságairól kérdezte volna Hoppált. A fórum végén hangosan feltette a kérdést, nem ég-e a beszélők arca az elmondott náci propaganda miatt.

Ekkor kezdődött el a dulakodás (a felvételen 1 óra 46 perctől): Berkecz a kijárat felé tartott, amikor elkezdték lökdösni, rángatni és rugdosni a részvevők.

A Zoom.hu kérdésére a politikus azt nyilatkozta, nem esett baja a kérdése miatt rászakadó inzultusoktól – a kérdését pedig az váltotta ki, hogy szerinte másfél órányi tömény gyűlölet hangzott el a fideszes fórumon.

(címlapkép: Facebook / Hoppál Péter)