Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kidobóemberek akadályozták meg, hogy a 24.hu kérdezzen az 1,2 milliárdos offshore számlával rendelkező Szabó államtitkártól

Ez a cikk több mint 6 éves.

Péntek reggel írta meg a Magyar Nemzet, hogy a volt hatvani polgármester, Szabó Zsolt fideszes képviselő nevén 1,2 milliárd van egy offshore számlán. A fejlesztési minisztérium államtitkára péntek este tartott politikai gyűlést Vámospércsen, ahol a 24.hu munkatársa, Zalavári Noémi akart volna kérdezni tőle, de két, magát azonosítani nem kívánó kidobó útját állta.

A fórum helyszínének otthont adó művelődési ház ajtajában ugyanis két férfi állt, akik nem voltak hajlandóak beengedni a 24.hu stábját, azzal, hogy az eseményre csak támogatók léphetnek be. Hiába állt a plakáton, hogy politikai gyűlést tartanak bent, két férfi nem engedett. De arra se voltak hajlandóak, hogy elmondják, mit keresnek ott, és mi alapján van joguk bárkit beengedni vagy nem beengedni egy nyilvános politikai rendezvényre, egy közintézményben.

Zalavári Noémi többször is próbált bejutni a 24.hu videója szerint az épületbe, de a két férfi ezt törvénytelen módon nem engedte.

Az eset azért is furcsa, mert Szabó délelőtt a teljes magyar sajtónak küldött levelében közölte, hogy mindenkit be fog perelni aki az offshore számláról szóló hírt leközli. Ellenben úgy tűnik újságírói kérdésekre annyira nem akar válaszolni, hogy a sajtó munkatársait kidobóemberekkel tartják távol fórumától.