Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Márki-Zayék kijelölték, kik a legesélyesebb ellenzéki jelöltek!

Ez a cikk több mint 6 éves.

Délután 3-kor Budapesten tartott sajtótájékoztatót Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere, a Közös Ország Mozgalom, a Viszlát Kétharmad mozgalom, a Számoljunk együtt! és az 1 jelölt a változásért! mozgalom, illetve más közéleti szereplők, mint például Bod-Péter Ákos volt pénzügyminiszter, a Fidesz 2006-os miniszterelnök-jelöltje, és Elek István, a Heti Válasz korábbi főszerkesztője, Orbán Viktor volt tanácsadója.

A sajtótájékoztatón a felek bejelentették, nem várhatnak tovább a pártok egyeztetésére, ezért elkezdik megjelölni a 106 legesélyesebb ellenzéki egyéni jelöltet, és minden állampolgárt arra szólítanak fel, hogy a két szavazólapja közül egyéniben a listán szereplő jelöltekre szavazzanak.

Márkiék elmondták, első körben csak a lista felét, 53 jelöltet nevezik meg, de a választásokig megnevezik a maradék jelöltet is. A jelölteket a rendszerváltás2018 nevű honlapon teszik közzé.

A listában (amely nem fontosság szerint emelte ki a körzeteket) Kész Zoltán és Mellár Tamás független jelölt, az LMP 5, a DK 7, az MSZP-Párbeszéd 16, és a Jobbik 23 jelöltje szerepel.

Márkiék szerint ebben az 53 körzetben ők a legesélyesebbek a mandátumszerzésre, ezért azt kérik a szavazóktól, hogy őket támogassák az egyéni szavazólapon, listán pedig szavazzanak a választók a számukra legszimpatikusabb pártra. Ha valaki MSZP-s, de a körzetében a jobbikos a legerősebb jelölt, akkor szavazzon a jobbikosra, és fordítva, ha jobbikos, de a körzetében a szocialistáknak van a legerősebb jelöltje, szavazzon rájuk!

Márki azt is elmondta, ezt a listát nem a pártokkal szemben hozták létre, velük is egyeztettek, ők ezzel a listával segíteni szeretnék a pártok kampányát. De arra kérik az ellenzéki pártokat, támogassák az általuk megnevezett jelölteket, akár visszaléptetések árán is.