Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Többszáz orvos tiltakozik a fizetésemelése ellen. Kanadában.

Ez a cikk több mint 6 éves.

Már most több mint 700 orvos és orvoshallgató írta alá Kanadában, azt a petíciót, amelyben tiltakoznak a tervezett fizetésemelésük ellen, és azt kérik, hogy ezt a pénzt az ápolók fizetésére, és a rászoruló betegek segítésére fordítsák inkább – írja a Newsweek.

„Mi, québeci orvosok, akik hiszünk egy erős állami rendszerben, ellenezzük az orvosi szövetségek által megtárgyalt legutóbbi fizetésemelést”- olvasható nyílt levelükben.

A petíció február 25-én jelent meg, a CNBC csatorna összesítése szerint azóta legalább 213 háziorvos, 184 szakorvos, 149 rezidens orvos és 162 orvoshallgató írta alá.

Főként azért tartották fontosnak, hogy szót emeljenek saját fizetésemelésük ellen, mert mindeközben az ápolók és a tisztviselők is jelentősen túlterheltek, az állami egészségügyi ellátórendszerben pedig több megszorítás is életbe lépett, amelyek a betegek helyzetét tették nehézzé.

„Úgy tűnik, az egyetlen dolog, ami mentes a megszorításoktól, az a mi fizetésünk.”

Mint írták: hisznek abban, hogy van lehetőség arra, hogy Québec egészségügyi ellátórendszerében igazságosan legyenek elosztva a terhek és a juttatások, ezáltal is előremozdítva a lakosság egészségi állapotának javulását, a betegek szükségleteinek kielégítését és a dolgozók méltó javadalmazását.

Külön kiemelik, hogy az ápolók munkaterhei jelenleg olyan magasak, ami elfogadhatatlan helyzetet teremt, befolyásolja a betegek gondozásának minőségét, és egyben gyengíti a közegészségügyi rendszert.

„Szeretnénk emlékeztetni a kormányt arra, hogy a jelenlegi helyzet messze nem normális vagy elkerülhetetlen, és nagyrészt az egészségügyi rendszerben véghezvitt megszorításoknak köszönhető” – fogalmaztak a kanadai orvosok.

(Newsweek)