Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Jobbik fideszes trollközpontot fogott

Ez a cikk több mint 6 éves.

Szávay István jobbikos képviselő Facebook-posztban ír arról, hogy fidelitasos fiatalok posztoltak jobbikos szavazókként határon túli magyarokat gyalázó kommenteket több, a Jobbikot támogató Facebook-csoportba, például „A jövő pártja a Jobbik” csoportba. A Magyar Idők a kommentek megjelenése után cikket írt az ügyről „Megtagadják a határon túliakat a jobbikosok” címmel.

Szávay egy képet is csatolt a posztjához, amelyen látható, hogy Gálfi Laura, a Fidelitas XII. kerületi csoportjának tagja és az ELTE joghallgatója egy zárt Facebook-csoport, az „Akik hisznek egy erős Magyarországban” tagjaihoz intéz felhívást, hogy a „korábban kiosztott jobbikos csoportokban és oldalakon várják a határon túli magyarokat gyalázó kommenteket.” Gálfi kiemeli, hogy mindenki „maximum egy helyre írjon, kedvelje a hasonló szövegeket, valamint állítsa be a kedveléseit privátra, hogy aki rámegy az adatlapjára, az ne lássa, hogy nem jobbikos.” A felhíváshoz útmutatót is csatolt, és arra utasította a csoporttagokat, hogy lehetőleg még aznap este 6 óra előtt teljesítsék a feladatot.

Fotó: Szávay István, Facebook

A Magyar Idők cikk ugyanaznap 19:37-kor jelent meg, a szerző a gyalázkodó kommentekről (amelyeknek többsége arról szól, hogy annak nincs joga a magyar választásokba beleszólni, aki nem él az országban, és hogy az erdélyi magyarok valójában románok) képernyőfotókat is csatolt, melyeken kitakarta a posztolók nevét és fotóját.

Szávay azt írja, a cikk megjelenése után felkeresték az érintett jobbikos Facebook-csoportok adminjait, miután a befotózott kommenteket már nem találták az oldalakon. Az adminok arról tájékoztatták őket, hogy a kommenteket nem ők törölték, vagyis minden bizonnyal a kommentek szerzői maguk tüntették el hozzászólásaikat, nehogy nyomon követhető legyen a dolog.

A Jobbik jogi lépéseket tervez az ügy érintettjeivel és a Magyar Időkkel szemben, amennyiben nem tudják cáfolni a vádakat. Szávay István teljes bejegyzése ide kattintva olvasható.

FRISSÍTÉS

Gálfi Laura azóta szintén Facebook kommentben tagadja, hogy bármi köze lenne a befotózott hozzászóláshoz, mint írja, jelenleg sem és soha nem is volt tagja ennek a Facebook csoportnak, és a Fidesz kampányközpontjának sem továbbította soha semmilyen utasítást.