Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egymillió forintos bírságot kapott a köztévé

Ez a cikk több mint 6 éves.

Egymillió forintra bírságolta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a köztévét, mivel a Duna Médiaszolgáltató nem tartotta be a választási eljárással kapcsolatos esélyegyenlőségi alapelvet.

Az MTV egyik műsorába a kampány két hete alatt csak fideszes politikusokat hívtak be,

ellenzékieket még a róluk szóló hírekkel kapcsolatban se kérdeztek meg.

„Az M1 médiaszolgáltatás Ma reggel című műsora a 2018. február 28. és március 13. közti időben a Jobbik Magyarországért jelölő szervezetnek nem biztosított megjelenési lehetőséget” – ismertette az ügyet Patyi András, az NVB elnöke a testület tegnapi ülésén.

A Választási Bizottság ellenzéki tagjai emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy a vizsgált időszakban nemcsak a Jobbikot tiltották ki az M1 reggeli műsorából, hanem az összes ellenzéki pártot.

„A meghívottak személyéből, a műsorszám címéből, valamint az egyes műsorszámok tartalmából is megállapítható, hogy gyakorlatilag sem a Jobbikot, sem egyéb ellenzéki politikust nem hívtak be a műsorba, és lehetőséget sem adtak, hogy felszólaljanak” – emelte ki Borbély Andrea, az NVB jobbikos tagja.

A bizottság a bírság mellett arra is kötelezi a köztévét, hogy a kampány alatt ellenzéki politikusokat is hívjon műsorába.

 

(Forrás: Hír TV)