Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Trump, a Mikulás és nőügyek a Kétfarkú Békemenetén

Ez a cikk több mint 6 éves.

2018. március 15-én két Békemenetre is sor került Budapesten. A Civil Összefogás Fórum által hetedjére meghirdetett kormánypárti tüntetésre a Kétfarkú Kutyapárt második alkalommal válaszolt. A Mérce a két menetet – és a nap későbbi fejleményeit – élőben közvetítette, alább a rendezvényen készült fotóinkból válogatunk.

A KÉTFARKÚ KUTYAPÁRT BÉKEMENETE; KÉP: ZSOLNAI PÉTER

Az alternatív Békemenetet Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi győzelme után meghirdetett CÖF-féle Békemenetre válaszul szervezte meg a Kétfarkú Kutyapárt. Kovács Gergő elnök az ATV-nek akkor azt mondta, egy Békemenet jó, de két Békemenet még jobb.

A Kétfarkú Kutyapárt békemenete; kép: Zsolnai Péter

Ez volt a második alkalom, hogy a Kutyapárt Békemenetet szervez, az elsőre tavaly áprilisban került sor „A kormányért és Oroszországért. Mindenki más ellen.” Kovács Gergely pártelnök azonban elmondta, ilyen tematikájú tüntetésre már nincs szükség, hiszen az ország geopolitikai orientációja szerencsére már eldőlt.

A KÉTFARKÚ KUTYAPÁRT BÉKEMENETE, 2018. MÁRCIUS 15.

A meneten legalább 5000 ember vonult végig az Oktogontól az Erzsébet térig. A rendezvényt Kovács Gergely pártelnök nyitotta meg, és rögtön leválthatatlan nemzeti bankárokat, rendet és rabszolgaságot is ígért, amennyiben pártja kormányra kerül.

A KÉTFARKÚ KUTYAPÁRT BÉKEMENETE, 2018. MÁRCIUS 15.

Az elnök egyúttal a kormánytól nagyobb rendet követelt: a magyar családok ne mehessenek külföldre, a külföldi családok ne jöhessenek ide!

A KÉTFARKÚ KUTYAPÁRT BÉKEMENETE 2018. MÁRCIUS 15.; KÉP: ZSOLNAI PÉTER

A 24.hu tudósítása szerint a stand-up comedys Bruti is bevándorlás-vonalon osztotta meg gondolatait. Beszélt pédául arról, hogy Ausztriában a keresztény osztrákok a migránsok miatt a hegyekbe kényszerülnek és éjjelente merészkednek csak le kebabért.

A KÉTFARKÚ KUTYAPÁRT BÉKEMENETE 2018. MÁRCIUS 15.

Szóba jöttek a nőügyek is. Döme Zsuzsanna, az MKKP VI.-VII. kerületi jelöltje elmondta, hogy nagyon várja azt az időt, amikor a nőktől ismét elveszik a szavazati jogot, nem kell többé olvasniuk és újra lesz idejük a fonóba járni.

Ő egyébként szívesen visszalépne a Fidesz javára, ha csak így garantálható a béke.

A KÉTFARKÚ KUTYAPÁRT BÉKEMENETE 2018. MÁRCIUS 15.

A pártnak egyébként 57 jelöltjét vették nyilvántartásba, és az országos lista is összejött nekik.

A KÉTFARKÚ KUTYAPÁRT BÉKEMENETE 2018. MÁRCIUS 15.; KÉP: ZSOLNAI PÉTER

A jeöltek közül felszólalt még többek közt Mátyás király és a Mikulás is. A Csirke azonban, akit Győr-Moson-Sopron megye 4. OEVK-ban vettek nyilvántartásba, nem tudott részt venni a párt kampányrendezvényén.

A KÉTFARKÚ KUTYAPÁRT BÉKEMENETE 2018. MÁRCIUS 15.; KÉP: ZSOLNAI PÉTER

A menet végén a szervezők arra kérték a résztvevőket, menjenek el a diákok esti tüntetésére is, nehogy azok a kezükbe vegyék a sorsukat.

A Kétfarkú Kutyapárt Békemenete 2018. március 15.

(Mérce, 24.hu, fotók: Zsolnai Péter)