Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Simon Gábort 4 éve lemondatták a szocik, mikor mond le Kósa Lajos?

Ez a cikk több mint 6 éves.

Sok zárkának kell még megtelnie a szegedi csillag-börtönben, hogy az MSZP-ről azt mondjuk, tisztességes párt. De ha azt hasonlítjuk össze, hogy a szocialisták hogyan viselkedtek a Simon Gábor-ügyben, és hogy viselkedik most a Fidesz a Kósa-ügyben, ég és föld a különbség.

Simon Gábor szocialista politikusról 4 éve a választási kampány közepén derült ki, hogy egy osztrák bankszámlán 200 millió forintja van, ami nem volt feltüntetve vagyonnyilatkozatában, sem adóbevallásában. Simon nem sokkal az ügy kirobbanása után, pártja nyomására visszalépett a jelöltségtől, és lemondott a párt alelnöki posztjáról.

Most Kósa Lajos kapcsán a Simon Gábor-ügy értékének hétezerszereséről van szó. Persze nem tudjuk, mire használták ezt a pénzt, használták-e egyáltalán a teljes összeget, de az biztos, közjegyző által van papír arról, hogy Kósa kezelhetett 1300 milliárdot (ebből a pénzből 130 ezer egészségügyi dolgozónak lehetne 8 évig bruttó 100 000 forintos béremelést adni). Egy másik papír arról szól, hogy lehetőség van Kósa anyjának 800 millió forintot átutalni. Kósa pedig össze-vissza beszél. Először egy német hölgyről, aki örökölt, majd egy csengeri csaló asszonyról.

Ez utóbbinak szerepe is van a történetben. Két hete letartóztatták, miután egyébként férje öngyilkos lett. De a csengeri nő nem csak ebben a történetben kapcsolódik Kósához, hanem egy bonyolult cégháló több pontján keresztül is, miközben már egy orosz titkosszolgálati szál is felmerült Kósa 1300 milliárdja körül.

Tényleg furcsa dolog, amikor az ember az MSZP-t hozza érvként, de most az a helyzet, 4 évvel a Simon ügy után, hogy ha a Fidesz morális értelemben utol akarja érni az MSZP-t, akkor Kósa Lajos lemond, és visszalép a jelöltségtől.

Kedves Fidesz-szavazók, nektek is érdemes elgondolkodni: tényleg egy olyan pártot akartok támogatni, ami még annyira se képes tisztességes lenni, mint az MSZP?

Persze valójában Kósa lemondása és visszaléptetése csak az első lépés lenne, mert (hogy csak az utóbbi idők eseteit mondjuk), ott van a Tiborcz-ügy, Matolcsy és Lázár villája, Mészáros hihetetlen gazdagodása. Egy ennyire korrupt kormányzást még akkor is meg kéne büntetni (ahogy az MSZP és Gyurcsány meg lett büntetve 2010-ben), ha mindent tökéletesen csinálnának.

Ha április 8-án többséget kap a Fidesz, akkor lényegében mi, a magyar emberek írjuk alá, hogy hagyjuk ellopni az országunkat.

(Címlapkép: Bruzák Noémi/MTI)