Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pócs János szerint, ha jönnek a migránsok, a karácsony is elmarad

Ez a cikk több mint 6 éves.

Templomi cserkészavatón járt Pócs János fideszes országgyűlési képviselő. A vasárnap a Facebook-oldalára feltöltött videó tanúsága szerint a jászsági honatya – aki szerint Jézus is jász volt, mert jászolban (!!) született – a szószékról szólt az újdonsült cserkészekhez és a hívekhez.

És hát mi másról beszélhetett volna, mint a migránsveszélyről?

Pócs szerint „soha nem látott mértékben szükség van arra, hogy legyenek, akik a keresztény egyházakat, a keresztény hitünket és vallásunkat képviselik, és védik, ha kell.” Azért van szükség erre, mert van egy „másik vallás”, amelyre hivatkozva sokan saját és mások életét veszik el.

„A környező országban, ahol már jelen vannak, a középületeken nincsen kereszt, nincs hit, nincs vallás, nincs karácsony, hanem fényünnep van”- tette hozzá a politikus.

Nem tudjuk, melyik az a „környező ország”, amelyben megszűnt volna a karácsony, nem hallottunk ilyenről – mindenesetre Pócs mondatai erősen emlékeztetnek az amerikai jobboldal karácsonyféltő szólamaira. Úgy tűnik, nem csupán Donald Trump „America First” szlogenjét magyarosították a „Nekünk Magyarország az első” formulában, de más kommunikációs panelek importjától sem ódzkodnak a fideszesek.

Az Egyesült Államokban a jobboldal évek óta tolja már, hogy a politikai korrektség miatt háború folyik a karácsony ellen. Igaz, ott is és egyre inkább nálunk is karácsonyi díszbe öltözik minden már november elején, de hát a karácsony ellen harcolók már csak ilyen fondorlatosak: több karácsonnyal akarják elérni, hogy kevesebb legyen a karácsony.

Pócs riogatáshoz még hozzátennénk az óriási migránsveszély statisztikáit március hónapra.

Eszerint nem tűnik túl reális veszélynek, hogy a szeretet ünnepe megszűnne hazánkban. Kár, hogy a sokkal reálisabb veszélyekről, az egészségügy összeomlásáról, az oktatás állapotáról, a megélhetési gondokról vagy épp a kivándorlásról nem igazán nyilatkozik meg sem Pócs, sem párttársai.

(Címlapkép: Facebook / Pócs János)