Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A zuglói fideszes jelölt szerint egy olyan munkásszállóba költöztetné az ellenzék a migránsokat, amelyik nem is létezik

Ez a cikk több mint 6 éves.

Hetek óta pörög a Fidesz kampánya, amely szerint az ellenzék migránsbetelepítő központokba telepítené be a migránsokat. Erre persze semmilyen bizonyítékot nem hoznak. Pont ezzel a lehetetlen feladattal próbálkozott meg a Fidesz zuglói jelöltje, Jelen Tamás, hogy bebizonyítsa, Zuglóban igenis készülnek a migránsok betelepítésére.

Jelen a Demokratának adott interjújában nevezte meg, hogy most zajlik a Kerékgyártó utcában egy munkásszálló felújítása, amit személyesen Karácsony Gergely alpolgármestere, Szabó Rebeka irányít, hogy oda migránsokat telepítsenek. Sőt, Jelen a migránsok betelepítésének szándékát abban is bizonyítottnak látja, hogy van egy Iszlám Kulturális központ a kerületben.

Ennek a sztorinak van azonban pár szépséghibája. Szabó Rebeka, ahogy Facebook posztjában is leírta, nem felelős ilyen ügyekért, nem is irányít ilyen ügyeket, az adott ügyre meg azért nincs rálátása, mert az önkormányzatnak csupán egy óvodája van a Kerékgyártó utcában, más ingatlannal nem rendelkezik. Tehát a Jelen Tamás által említett munkásszállóba például azért nem költöztetett az ellenzék migránsokat, mert az a munkásszálló nem létezik.

Mi is megnéztük a környéket, és csak egy ingatlanhirdetést találtunk, amely szerint van egy eladó ingatlan az utcában, de az nem önkormányzati tulajdon. Az ingatlanhirdetésben pedig valóban az szerepel: „az épület alkalmas panzió, hostel, munkásszálló tevékenységek folytatására. Az előzőeken kívül irodák kialakítása is lehetséges”. Arról viszont nincs szó, hogy ezt megvenné az önkormányzat és felújítanák, vagy hogy a már folyamatban lévő felújítást Szabó Rebeka felügyelné, ahogy ezt a Fidesz jelöltje állítja. Ebből kiindulva tényleg még a sima migráns betelepítéshez képest is nagyobb kamunak tűnik Jelen nyilatkozata, hogy a nemlétező munkásszálóra fognak migránsokat betelepíteni.

Megkérdeztük Szabó Rebeka alpolgármestert is a Kerékgyártó utcáról és az ingatlanról, aki megerősítette, hogy egy most is működő óvodán és néhány társasházi lakáson kívül nincs az önkormányzatnak a Kerékgyártó utcában ingatlanja, és nem kívánnak migránsközpontot létrehozni a kerületben, jelentsen ez bármit is.

Az esetben a legviccesebb, hogy Jelen Tamás nem csak teljesen kamu nyilatkozatot adott a migránsok betelepítéséről, hanem ezek szerint nem nagyon tudja, hogy az általa képviselni kívánt kerületben hol, milyen intézmények találhatóak.

(Címlapkép: Jelen Tamás, Youtube/Belföldi hírek – MCOnet)