Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ovisokat használna reklámfelületként Simonka György képviselő

Ez a cikk több mint 6 éves.

Több szempontból is túlteljesített Simonka György képviselő a visszataszító kampányfogások versenyében: egy adventi pályázat iskolás és óvodás nyerteseinek küldött olyan pólókat, amelyek a saját Facebook-oldalát reklámozzák egy nagy lájk gombbal kiegészítve.

A Magdu Lucian Általános Iskola és Óvoda Facebook-oldalán tette közzé a diákjainak küldött pólókat. A Simonka-reklám tárgyakat az adventi rajzpályázat fővédnökeként küldte a dél-békési országgyűlési képviselő. Az intézményből 5 óvodás gyermek és 16 iskolás diák lett „jutalmazva”:

Úgy látszik, a képviselő urakat az eddigi hasonló akciók negatív visszhangja sem riasztja el. A szónoklata díszleteként a havas háttér előtt óvodásokat mozgósító  Ovádi Péter, a felújított útszakasz átadáson ovisokat térdepeltető Vlasich Krisztián, és a február közepén az óvodások előtt szónokló, és fotóikat kampánycélokra használó honvédelmi miniszter után most itt a gyerekeket kvázi reklámfelületnek tekintő használó Simonka György.

Ha egyes politikusok számára nem is nyilvánvaló, a civilek és a szülők számára annál inkább, hogy miért problematikus gyerekeket, illetve oktatási intézményeket, azok dolgozóit propaganda célokra igénybe venni. Már meg is alakult A gyerek nem kampányeszköz Facebook-oldal.

Útmutatóul talán érdemes az Eötvös Károly Intézet ajánlását idézni:

„Nem küldök és nem viszek ajándékot és politikai tevékenységemet népszerűsítő szövegeket, tárgyakat sem gyerekeknek, sem szüleiknek, sem pedig a pedagógusoknak. Kivételt képez az anonim ajándék, de politikai üzenetet hozó ajándékot névtelenül sem adok.”