Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bernie Sanders fia, Levi demokrata jelöltként száll be egy billegő körzetben a választási küzdelembe

Ez a cikk több mint 6 éves.

Levi Sanders (48) a Demokrata Párt színeiben szeretne kongresszusi széket szerezni New Hampshire állam első számú választókörzetében, egy híres-hírhedt billegő körzetben. Kampányában tandíjmentességet, egészségügyi reformot, minimálbér emelést és nők-férfiak közötti jövedelmi egyenlőséget is ígér.

Kép forrása: Youtube

Apja, Bernie Sanders, vermonti szenátor a legutóbbi egyesült államokbeli elnökjelölti küzdelemben maradt alul Hillary Clintonnal szemben, egyedüli esélyes kihívóként. Levi, folytatva a családi tradíciót, nem kis haragot válthatott ki abból a demokrata pártelitből indulásával, akik már Bernie Sanders elnökjelöltségét is rossz szemmel nézték és gáncsolták a pártban. A körzetben 7 másik demokrata jelölt már küzd, valamint versenyben van 4 republikánus jelölt is Carol Shea-Porter demokrata képviselő New Hampshire-i egyes számú választókörzeti képviselő helyéért. Indulásával kapcsolatosan az ifjabb Sanders úgy nyilatkozott:

„Egy egyedülálló lehetőséget kaphatok arra, hogy meghallgassam a New Hampshire-i dolgozókat, a nőket és a férfiakat problémáikról.”

Korábban sosem viselt politikai hivatalt, de együtt dolgozott az apjával, Bernievel az elnökválasztási és szenátori kampánya során is. Az itt szerzett tapasztalataiból is sokat kamatoztathat a kampányában, továbbá a Sanders név híréből is nyerhet magának támogatókat szép számmal. Apja az előválasztási küzdelemben nagyon ismertté és kedveltté vált az államban (több, mint 22%-s különbséggel győzött Clintonnal szemben), a Vice Newsnak adott nyilatkozatában pedig Levi úgy fogalmazott, a különbség közötte és apja között csupán annyi, hogy az apja nem vegetáriánus.

A demokraták és republikánusok közötti küzdelem, akárkik legyenek is majd a végső jelöltek a posztért, nem lesz feszültségektől mentes. A tisztség pártszínezete az utóbbi hat választás során öt alkalommal változott, továbbá az államban 2012-ben még a Demokrata Barack Obama nyerte az elnökválasztást, szemben a legutóbbi Trump győzelemmel.

(Vice / Time / CNN)