Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Naponta fogja szembesíteni Orbán Viktort az MSZP-Párbeszéd azzal, hogy nem áll ki vitázni

Ez a cikk több mint 6 éves.

Miután tegnap ismét egy vállsöpréssel passzolta a miniszterelnök-jelölti vitára való felhívást, az MSZP és a Párbeszéd miután erre vonatkozó törvényjavaslatot is nyújtott be, alternatív módszerekkel próbálja meg kérdésekkel szembesíteni a miniszterelnököt.

Mai sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely úgy fogalmazott, míg Orbán válaszában azt üzente meg a választóknak, hogy a viták ideje lejárt, szerinte viszont

azoknak a politikusoknak az ideje járt le, akik hazugságokkal és megfélemlítéssel akarnak választást nyerni,

és akik nem bíznak a maguk igazában ahhoz, hogy kiálljanak azzal az emberek elé.

Karácsony megjegyezte, hogy Orbán Viktor régóta kerüli a nyilvános véleményütköztetést mind az újságírókkal, mind a parlamenti képviselőkkel szemben. A zuglói polgármester a az ésszerű, tényeken alapuló vitával a Fidesz által folytatott gyűlöletkampányt állította szembe, amelynek folyományaként Karácsony elmondása szerint például egy jogszerűen plakátoló zuglói aktivistájukat is vasbottal fenyegették meg.

Ugyanakkor nem törődnek bele abba, hogy Orbán Viktor meghunyászkodik, és minden erejükkel ki akarják provokálni, hogy legyen miniszterelnök-jelölti vita.

Ezért március 1-től

elindítják a Nap kérdése című videósorozatot,

amelynek keretein belül minden nap fel fognak tenni egy olyan kérdést, amelyet a miniszterelnök-jelölti vitán kellene feltenniük. Karácsony azt ígéri, hogy ezekben egyúttal azokat a kérdéseket fogják feltenni Orbán Viktornak, amelyeket minden magyar állampolgár feltenne a miniszterelnöknek. Egyúttal arra is buzdította a szavazókat, hogy írják meg, mely témákkal és állításokkal szembesítenék ők Orbán Viktort.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint aki demokrata, az nem fél, és főleg nem fél a vitától.

„Orbán Viktornak ezért színt kell vallania, hogy demokrata-e még, hiszi-e , amit mond”

– tette hozzá Karácsony.

A nyitó-bemelegítő kérdés már fel is került az MSZP Facebook-oldalára: